Реклама / Ads
0| 6672 |04.07.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Атанасов: МВР никога не е било в по-тежко състояние

.
Атанас Атанасов
Системата на МВР никога не е била в толкова тежко състояние, както е сега. Недофинансиране, липса на информация за процесите в престъпния свят и фасадно ръководство, работещо чрез търговия на постове, каза по БТВ депутатът от Реформаторския блок ген. Атанас Атанасов в навечерието на професионалния празник на полицията.
 

Опитът да се омаловажи престрелката в Слънчев бряг с окачествяването й като „махленска свада” е заради познаването на слабостите на системата. По-късно разминаването в позициите на главния прокурор Сотир Цацаров и премиера Бойко Борисов е било показателно, посочи Атанасов.

 

Основният проблем на системата на МВР и службите е липсата на адекватна информация за процесите в ъндърграунда. Ако имаш данни ще предотвратиш подобни случки. Днес няма капацитет за изпреварващи действия, категоричен е той.

 

Според депутатът сегашното ръководство допълнително задълбочава проблемите, а министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова служи за фасада, зад която Борисов ръководи. Борисов върти кадрова търговия с системата за сигурност благодарение на сянката на служебната тайна. Хората вътре знаят колко е тежко – системно недофинансиране. Подкрепихме в парламента програма за превъоръжаване на армията, а още толкова милиони ще са нужни и за МВР. Реформата в полицията не е да се вземат придобивките и пенсиите на полицаите, смята генералът.

 

Според него друг голям проблем в силите на реда е липсата на адекватно разпределяне на силите. Това води до оголени райони в страната с ширеща се престъпност и струпване на полиция, където не е нужно.

 

„Най-тежкият проблем обаче е търговията с ръководни позиции. На възлови позиции са назначени удобни на местни бандити и политическата конюнктура, посочи още той.

 

По темата за бъдещия общ кандидат за президент на партиите в Реформаторския блок Атанасов коментира, че въпросът е сложен. По думите му реформаторите, които сега са на топло във властта искат явяване на изборите с кандидат, който „да не дразни работодателя Борисов.” Той изрази и надеждата , че блокът има шанс за пробив на предстоящия вот.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 7306 |16.06.2016 Ген. Атанасов: Кадровата политика в МВР е кадрова търговия . 1| 4183 |15.06.2016 Борисов: Никога не съм пожелавал на когото и да било да се спират фондове . 5| 4891 |08.06.2016 Ген. Атанасов: Прокуратурата наблюдава оперативни дела, Вучков си тръгна, защото не искаше да го допусне

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads