Реклама / Ads
31| 23163 |15.04.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Ченалова: Пиша през сълзи...Такъв мрак и нечистоплътност не е имало в българската политика!

.
Румяна Ченалова
Пиша през сълзи...Такъв мрак и нечистоплътност никога не е имало в българската политика!
 

Престоят във властта ражда неутолима жажда за още и още. Пари, повече, толкова много, че не могат да ги изхарчат. Самочувствие, съзнаване, че са безнаказани, овладяване на всички структури на държавата, законодателната и съдебна власт.
Престъпления, които никога няма да бъдат наказани, докато останат във властта.
Безгранична наглост. Подхвърлят трохи хляб на народа си и безпощадно изсмукват силите му.


Днешната присъда на Специализираният съд разтърси и малкото останала надежда за справедливост. Делото премина пред очите на обществото. Не познавам доказателствата, но коментираните в медиите СРС-та, показанията на Дюлгеров, експертизата на почерка в тефтера на Иванчева сериозно разклатиха обвинителната теза. Наказанията, наложени от съда са свръх високи. Нищо не може да оправдае оковаването на подсъдимите и престоят им в съдебната зала в стъклена преграда. Жестоко е, нечовешко е, несъответно на обвинението и степента на обществена опасност.





И тук не става дума за това дали и колко обещетение ще платим. Животът на тези жени никога няма да е същият. Завинаги ще останат белязани от отношението на българското правосъдие, на българската държава. Оковани, в нечовешките условия на ареста, ограничени да разговарят с журналисти - какво и кой може да оправдае всичко това?!

До тук стигнахме с примирението и страха си.
Ще спим ли спокойно?!
Как ще възпитаме децата си - да бъдат роби в Родината си, презряни от могъщите властимащи и света.
Когато утре и след утре и всяко утре след това се събуждаме, как ще се чувстваме - горди българи или хора без съвест и срам...

 

Румяна Ченалова, Фейсбук

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5582 |27.03.2019 Камен Донев към критикарите си: Душички мили, какво направихте през мъждукащия си животец? . 1| 4862 |21.03.2019 Румънският президент Клаус Йоханис готов за ход, който може да рестартира съдебната система в Румъния . 12| 9437 |17.03.2019 Р. Овчаров: Ако спре руският газ през Украйна и няма ”Турски поток”, ще закъсаме . 4| 7535 |13.02.2019 В. Танчева: Президентът редактирани доклади ли получава от службите?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads