Реклама / Ads
0| 5266 |29.09.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Даниел Панов: Най-лесно е да седнеш наготово, с начертан път за развитие

.
Досегашният кмет на Велико Търново Даниел Панов официално представи листата на ГЕРБ пред великотърновската общественост. Пред стотици уважавани представители на всички обществени сфери - предприемачи, изявени учени и интелектуалци, университетски преподаватели, културни и спортни дейци, видни общественици и доказани в своите области професионалисти Панов представи и кандидатите за кметове на населените места.
 

„Видимите резултати в община Велико Търново доказват, че ние можем да ги създаваме. Пред нас обаче има още много работа. Винаги съм държал Велико Търново, който 208 години е бил столица, да е на полагащото му се място – сред големите български градове. Вече сме в една група с Пловдив, Бургас, Стара Загора, Русе, Варна и ще се утвърдим до тях. Ще продължим да преобразяваме Велико Търново и населените места в общината, за да бъдат още по-привлекателни за живеене, инвестиции, образование, спорт, култура, туризъм”, обяви Даниел Панов.

 

„Разбирам голямото желание на опонентите за кметския стол. В момента най-лесното нещо е да седнеш наготово – всичко за периода до 2020 г. е начертано. Знае се как ще се развива Велико Търново, какви ремонти ще бъдат направени с европейските средства, какви проекти ще бъдат реализирани”, подчерта Панов. Той припомни, че за четири години старата столица е минала от трета във втора група на българските градове, което е отворило още по-големи възможности за финансиране в настоящия програмен период. Само по програма „Региони в растеж” общината има на разположение 53 милиона евро, вече са достъпни и мерките за спортна и транспортна инфраструктура.

 

Даниел Панов подчерта, че при управлението на един град е особено важно мнението на гражданите. „Гордея се с всички вас, великотърновци, защото това, което правим, проектите, които сме реализирали и по които работим, са на базата на вашите идеи и виждания”, категоричен бе Панов. Той припомни постигнатото в града и населените места – обновените улици, тротоари, спортни съоръжения, санираните училища и детски градини, новите детски площадки, паркове, туристически атракции. „Започнахме от центъра на града, тъй като 47% от икономиката е свързана с туризма. Не може посетителите да виждат кални улици, дупки, разбити тротоари. Въпреки това не сме забравили кварталите, които също се облагородяват и развиват. По въпроса за събарящите се сгради мога да кажа, че предстои да бъдат отворени програми, по които собствениците могат да кандидатстват за финансиране и да ги възстановят. Нямаме село без нови детска площадка и парк”,  допълни Даниел Панов. Той посочи, че отварянето на филиал към Варненския медицински университет също е сред големите постижения в изтеклия мандат.

„Благодаря на моето семейство за подкрепата. Благодаря на общинските съветници от партия ГЕРБ, че сме един здрав отбор. Благодаря за бързите решения по важните проекти, за бързата работа на моя екип – общинската администрация. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ни постави на пето-шесто място в България по създаване и реализиране на европроекти. Всичко това е за нашите деца”, каза още кандидатът за кмет.

 

Даниел Панов не скри, че е имал и трудни моменти по време на мандата си. „При предното правителство година и три месеца европейските проекти и програми бяха спрени. Беше много трудно за общините в България. Местната власт в страната имаше застой, но благодарение на настоящето правителство Велико Търново има голям ресурс да кандидатства за финансиране по много програми. Много от проектите по Интегрирания план за градско развитие са в напреднала фаза“, отчете Панов.

По думите му, от историческото читалище „Надежда” той и кандидатите на ГЕРБ тръгват към категорична победа на местните избори. „Да отворим една нова и успешна страница в историята на старата българска столица. Не е случайно, че на сградата пише „Съединението прави силата”. Имаме много силен отбор, който е под номер 8 – номерът на победата”, коментира Даниел Панов.  Кандидатът за кмет на Велико Търново заяви, че кампанията на ГЕРБ отново ще бъде толерантна, позитивна и добронамерена
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 10599 |28.09.2015 Чудо! Открихме паметник на Вселенския патриарх приживе в Турция . 19| 5864 |28.09.2015 Д-р Найденов за Фрог: Европа на Меркел-ханъм ритуално се самоубива . 0| 4616 |28.09.2015 Вяра Церовска даде началото на инициативата „Аз обичам Перник“ . 15| 8787 |28.09.2015 Кметът на Панагюрище нападна ДПС заради Райна Княгиня

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads