Реклама / Ads
0| 5107 |14.09.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Ст. Делийски за Фрог: Няма предизборна кампания, има тъмни стаички

.
Страхил Делийски
Политиците се постараха да опорочат качеството на всички видове избори. Тях не ги е срам да казват, че особено президентският вот не е толкова важен. И оттам да неглижират предизборните кампании. Няма диалог с хората, има тъмни стаички и опушени стъкла. Това заяви пред Фрог нюз политологът Страхил Делийски. Той коментира ясните президентски двойки на различните партии.
 

Татяна Дончева и Минчо Спасов

С избора на Минчо Спасов за вице на Татяна Дончева въобще не може да се говори, че тя е ляв кандидат. Ясно е, че тя има политически амбиции и й е необходимо присъствие в процеса, за да не я забравят. Това й помага в професионално отношение. Поддържа тонус. Дончева може да изиграе роля в откъсване на избиратели от БСП. 

 

Трайчо Трайков и ген. Съби Събев

Те будят интерес с ономастиката на имената им. Звучат забавно, като лаф. Двамата дори не могат да предизвикат центроустремителни процеси в РБ.  В момента, в който бяха обявени имената на Трайков и ген. Събев, реформаторите отидоха при Бойко Борисов и след приключване на срещата им, те отправиха послание: "Ние ще подкрепим кандидата на ГЕРБ на балотажа". Това е голям фалстарт. Те хвърлят своя човек в безсмислена битка след като са свалили картите. За пореден път лидерите на РБ се подиграха със своите привърженици. Трайчо Трайков се е съгласил да бъде кандидат на РБ, за да си вдигне политическата цена. Той след това ще каже: „Ето, аз се наех с тази задача, вие трябва да ми върнете услугата”.

 

Ген. Румен Радев и Илияна Йотова

С тази двойка БСП можеше отлепи от нивата, на които се намира в момента. На този етап обаче няма кампания, пропуснаха ценно време. Не виждам от щаба на ген. Радев да произвеждат политически действия и послания.

 

Красимир Каракачанов и Явор Нотев

При Патриотичния фронт ситуацията е като при РБ от гледна точка на заканата на Борисов, че ако ГЕРБ загубят президентските избори, ще има предсрочен вот. Премиерът казва на Патриотите и на Реформаторите: „Имайте едно на ум, защото ще приключите”.

Волен Сидеров не участва, което е знак за отношението на „Атака” към тези избори. Красимир Каракачанов за пореден път се бори за президент. Между Нотев, който е от „Атака” и Красимир Каракачанов има напрежение. Всеки си прави собствени неща.

 

"Зелените" и "Глас народен" ще внесат цвят в надпреварата. Трябва да участват в политическия живот, но не само по време на избори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 48156 |14.09.2016 Само във Фрог: Адвокат на КТБ загина в катастрофа, близките му подозират атентат . 1| 10239 |14.09.2016 Само във Фрог: 16 ченгета с една бронежилетка . 5| 15483 |14.09.2016 Само във Фрог: Фандъкова - президент, а Лиляна Павлова- кмет
Реклама / Ads