Реклама / Ads
0| 4559 |10.12.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Депутати от БСП уреждат достъпа на 112 за глухите

.
Драгомир Стойнев
Зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов и депутатите от левицата Георги Гьоков и Драгомир Стойнев проведоха работна среща с председателя на Съюза на глухите в България Николай Нинов. На нея те обсъдиха проект на закон за осигуряване необходимите условия за достъп до Националната система за спешни повиквания на граждани със слухови или говорни увреждания, изготвен от левицата.
 

„Решени сме отново да направим тази законодателна инициатива с оглед на категоричното решаване на проблема. Два пъти на първо четене постигахме решение, давахме отсрочка на МВР, но те така и не предложиха техническото решение, а бяха задължени от тогавашния състав на НС”, заяви Атанас Мерджанов.

 

По думите му, тази техническа услуга няма да коства на бюджета повече от 150 000 лв., което на фона на всички харчове в държавата е дребен разход. Присъстващите обобщиха, че проблемът с достъпа до спешен номер 112 засяга близо 100 000 души в България, които на практика са лишени от достъп до услугите на спешна помощ, полиция и др. Депутатите от левицата припомниха за директивата на ЕС, според която държавите-членки гарантират осигуряването на достъп на хората със слухови и говорни увреждания до спешния номер, която е трябвало да бъде транспонирана още през 2011 г. „За БСП най-важното е всички хора да бъдат равноправни в България. Считаме, че в най-кратки срокове тази законодателна инициатива трябва да бъде приета”, каза депутатът от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Драгомир Стойнев. Председателят на Съюза на глухите в България Николай Нинов обясни, че липсата на достъп до  услугата 112 поражда много проблеми, като се налага се да търсят друга хора, които да помагат за комуникацията.

 

От съюза на глухите изразиха подкрепа и благодарност за инициативата, а от парламентарната група на БСП се ангажираха с дългосрочно сътрудничество и по другите многобройни проблеми на хората със слухови и говорни увреждания.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5770 |02.08.2015 Подп. Н. Марков кани маршали и депутати на диспут за НСО . 2| 5436 |29.07.2015 Босия и днес замеря депутатите с домати . 0| 5976 |23.06.2015 А. Славчев за Фрог: Депутатите работят за банковата мафия . 11| 6271 |05.06.2015 Балами ли сме да плащаме на депутатите?!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads