Реклама / Ads
10| 16323 |07.12.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Диана Димитрова към Дачков: Замириса ми на едни лагери, избили като мухи интелектуалците ни

.
Ето, това вече е истинско въображение! Впечатлена съм! Какъв Велик колос на мисълта сме имали в България, какъв конспиратор. Казвам имали, защото аз, не знаех за вашата личност. Замириса ми на едни лагери, които избиха като мухи интелектуалците в България.
 

Това са част от острите думи на актрисата Диана Димитрова по адрес на журналиста Явор Дачков. Публикацията му е била изтрита по-късно от профила, но в Интернет думите му са запечатани. 


Ето и малко контекст. 


Актрисата Диана Димитрова публично заяви, че преди години е била пребита от свой колега пред очите на десетки свои колеги. В публичното пространство се спряга името на Юлиан Вергов, но Димитрова все още не е казала публично, че става въпрос за него. Името на извършителя все още е в полето на спекулациите. Появиха се критики към актрисата заради дългия период на мълчание, а освен това се прокраднаха и скрити мотиви в публикацията й, с която се дава обществено достояние на случилото се. 

 

Днес актрисата публикува и откъс от телевизионно интервю на Юлиан Вергов.


Ето и какво написа Явор Дачков (публикуваме целия текст, защото журналистът го е изтрил: 


"Акцията на актрисата Диана Димитрова е политическа и няма нищо общо със справедливостта, насилието и прочие. Това стана ясно от несвързаното й интервю по бТВ, което трябваше да бъде нещо като манифест на новопръкналото се движение me too на родна почва. 


Понеже актрисата е слаба, основните опорни точки в този манифест бяха издекламирани без контекст и несръчно, което издаде и замисъла. На въпроса защо сега, жената си каза в прав текст, че е лице на кампания. Преди години Димитрова не е подала жалба в полицията, нито си е извадила медицинско свидетелство, което би било напълно логично с оглед на справедливостта и съдебните процедури. Този случай се вади сега, защото в него има замесено известно име, за да привлече медийното внимание. И това не е просто буквално подражание на американските ексцесии след Харви Уайнстийн. 


В последните месеци Европейската комисия и останалите европейски институции отпуснаха огромни средства под претекст за борба с домашното насилие, а всъщност за пропаганда на джендър идеологията. В последните месеци имаше и нова резолюция на ЕП, която с императивен тон подкани всички европейски страни да приемат Истанбулската конвенция.


В речта на новоизбрания председател на ПЕС Стефан Льовен, която произнесе в Берлин преди два месеца, приемането на Истанбулската конвенция от всички страни членки на ЕС бе посочено като основен приоритет. Очевидно е, че натискът се засилва, а по интензивните публикации в определени медии се вижда, че и парите са започнали да пристигат. Слабата актриса, която са избрали за лице на този натиск, е пионка в големия план и нейните изпълнения трябва да се гледат единствено в тази светлина. Сълзливите истории в медиите са средство за прокарването на съвсем различни от справедливостта цели. 


А за да има справедливост в конкретния случай, ще трябва да чуем и другата страна. Както и какво е провокирало това отношение. Това, което съм чул по този казус, е потресаващо и слабата актриса трябва да е доволна, че се е разминала леко (ако ще си говорим с недомлъвки). Новината за мен тук е, че Истанбулската конвенция се завръща с нова сила, по-агресивно и по-лукаво отпреди, защото ще ни приложат всички отвратителни образци на пошлата американска медийна вулгарност, паразитираща върху късосъединителните емоции на публиката, вманиачено занимавана от същите медии само с долницата на човека и разпалваща най-отвратителните инстинкти без грам критичност към поднесените сюжети и никакъв интерес към истината. С две думи - няма мърдане.


Боя се, че сме заклещени, но се надявам, че здравият български скепсис този път ще се прояви за добро". 


Ето и как му отговори Диана Димитрова: 


Ето, това вече е истинско въображение! Впечатлена съм!

 

Какъв Велик колос на мисълта сме имали в България, какъв конспиратор. Казвам имали, защото аз, не знаех за вашата личност.

 

Малко факти. ''Слабата'' актриса беше единствената българка избрана за главна женска роля, след каст в няколко нормални страни за телевизията History Channel през 2015г. 


Но... къде съм тръгнала с моето скромно постижение, след като обиждате номинирания за Оскар - Тео Ушев... Излязох от дори неверифицирания ви профил, защото ми замириса на едни лагери, които избиха, като мухи интелектуалците в България. 

П.С. Я, кажете на хората, че съм рептил и направо да звънкам на Мъск, да си чукнем среща на Белоградчишките скали, че не издържам повече да го чакам! И един съвет, погрижете се за тялото си. Млад мъж сте, а тепърва идват празници..."


Днес Димитрова написа и още по адрес на Дачков: 


"Интересувах се кой сте. С какво сте се занимавали през годините, какво се направили през годините, защото наистина не знаех нищо за вас. Дори снощи след ''ТЮТЮН'', случайно май се озовах във ваш ресторант. Много приятна обстановка, наистина. Източен и Западен Берлин".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 14751 |22.03.2022 Диана Дамянова: Тръбата, драга ми Сийке! . 20| 11828 |04.06.2021 Диана Дамянова: Борисов и стотинка не е вземал от Божков, той си плащаше в евраци . 14| 11911 |03.06.2021 Диана Дамянова: След удара срещу Пеевски, Борисов губи близо една трета от богатството си . 50| 37266 |06.05.2021 Диана Дамянова: Докато гледате самолетчета, те ще убиват и изнасилват всеки, който посмее да им се противопостави

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads