Реклама / Ads
0| 5396 |11.04.2014 НАРОДЕН ГЛАС

„И добрината воскресе!“ в цяла България

.
„България си ти!“ продължава иницативата си „И добрината воскресе!“ Тя ще се състои на 17, 18 и 19 април 2014 г. Проявата се организира за втора поредна година и цели да подпомогне нуждаещи се многодетни български семейства и социално слаби хора от цяла България в навечерието на най-светлия християнски празник - Великден.
 

 

Сдружението се грижи за над 10 многодетни български семейства постоянно, а периодично организира още много дарителски кампании. Именно затова по повод Великден „България си ти!“ организира инициативата.  

 

Проявата ще започне на 17 април пред Община Елин Пелин в 11 ч. В програмата участие ще вземат местни деца, които ще поздравят с изпълнения, а кметът на града г-жа Галя Георгиева ще приветства гостите. След това възрастните дами от Дневен център - Елин Пелин ще разкажат на малчуганите за традициите и обичаите на Великден. Деца в риск от града и подпомогнатите семейства ще боядисват яйца заедно с всички присъстващи. В пресъздаването и продължаването на обичаите и традиците ще се включат и популярните членове на „България си ти!“ – хип-хоп талантът Бобо, джазмена Васил Петров, оперната прима Христина Ангелакова и още много други. Ще бъде организиран и конкурс за най-вкусен козунак и най-красиво яйце. Проявата в Елин Пелин се осъществява със съдействието на общината и с подкрепата на г-жа Георгиева.

 

На 18 април от 11:30 ч в Катедрална църква „Свети Димитър“ инициативата ще продължи във Видин, където Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан ще благослови семействата, за които се грижи „България си ти!“ и лично ще раздаде празничните хранителни пакети.

 

На 19 април от 11 ч Великденски заек с мотор, ще посети село Гурково, Казанлък. Проявата там ще започне от дома на семейство Палови, които са надарени с 13 деца и са под крилото на Сдружението повече от две години. След което инициативата ще продължи, за да достигне и до други нуждаещи се в областта. Другите региони, които ще посетим, са Ямбол, Благоевград, Кюстендил, Варна и др.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5658 |03.04.2014 "България си ти!“ пак поде инициативата „И добрината воскресе!“ . 2| 6303 |27.07.2013 Иван Бедров за окървавения протест: Цялата отговорност е на МВР . 19| 6532 |19.08.2008 Г-н Ковачки да вземе цялата Рила и край на заменките . 9| 5962 |08.09.2007 Бойко Борисов: С мен се снима цялата страна, помияри ме използват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads