Реклама / Ads
11| 7199 |21.12.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Експертът Красимир Манов: Росен Христов е министър на гръмките приказки, а директорката на ”Булгаргаз” се гърчи

.
Красимир Манов
Става въпрос не за някаква мегасделка, става въпрос за получаване на достъп до регазификационните центрове на Турция. Тя разполага с капацитет някъде около 25 милиарда с пускането на последния, който предполагам, че ще стане скоро. Така че това аз отдавна съм го казвал – че трябва да се насочим към турската страна, защото тя има огромни възможности и за регазификация, и за доставка на природен газ.
 

Така коментира изявлението на енергийния министър експертът Красимир Манов за финализирането на мегасделка за природен газ между България и Турция.

 

За съжаление, те тръгнаха по тоя път чак сега, при положение че аз това съм го казвал от май месец, но тъй като бяха в невъзможност – знаете историята с "Газпром“, те се опитваха многократно да получават количествата по все още неизтеклия договор, който трябва да изтече до края на годината, и се опитваха всячески да оставят "Газпром“ на пазара, което и не само аз, и други експерти им обясняваха, че това няма да стане, като накрая се видя, че наистина няма да се случи и се пристъпи към единствено верния път. Но предстои да видим какво ще договорят, защото тоя министър е министър на гръмките приказки, но реално виждате, че нещата не стоят точно така, както на тях им се иска, обясни енергийният експерт пред "Фокус".


Помните ли какво ни говореха, включително и президентът, който е назначил това служебно правителство и в частност министъра на енергетиката – как видите ли, намаляването за октомври и декември на цената било заслуга на това правителство. Е добре, сега, като се увеличава цената, пак ли е заслуга на това правителство? Ние казвахме, че това се дължи на пазара. Определящото за цените, това е пазарът и специално за Европа – това е борсата TTF в Холандия, виртуалната борса за търговия с фючърси. Но те ни говореха как видите ли, правителството било постигнало велики резултати. Ами хайде да ви видим сега!, обясни той.

 

Даже тая сутрин и директорката на "Булгаргаз“ се гърчеше и обясняваше как не било неизбежно цените да се вдигнат. Нали вие сте голямата работа, защо цените се вдигат? След като вие сте постигнали тогава намаление, защо не го постигате сега? Значи излиза, че тогава са ни лъгали. А всички експерти им обяснявах, че няма как зимата да има някакво леко вдигане, и благодарение на това, че те купуваха скъпия газ август – правителството дойде от началото на август, август и септември, при все че им обяснявахме, че ще има падане на цените. И то се случи, знаете – на 26 август мисля, че беше, беше най-високата стойност, след това се получи рязък спад, за да се достигне до тези цени, които бяха значително по-ниски, коментира Манов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5592 |11.11.2022 Любомир Аламанов: Не е новина, че Бойко пак се кара на журналисти . 9| 26941 |05.10.2022 Аламанов: Правилно ли съм разбрал - победителят, алфа мъжкарят се крие зад гърба на Пухльо? . 9| 5158 |21.09.2022 Аламанов: В България има много фенове на диктатора - заради пари, влияние, пропаганда... . 0| 5286 |14.09.2022 Експертът Йордан Божилов: Не може да се говори за коренен обрат в конфликта между Украйна и Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads