Реклама / Ads
0| 5268 |14.09.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Експертът Йордан Божилов: Не може да се говори за коренен обрат в конфликта между Украйна и Русия

.
Йордан Божилов
”Освободени са доста територии около втория най-голям град в Украйна - Харков. Тези действия показват способността на украинската армия да освобождава своите територии, но тези места нямат страгтегическо значение според мен”. Това заяви бившият зам.-министър на отбраната Йордан Божилов по повод контраофанзивата на Киев в конфликта с Русия.
 

"Не може да говорим за коренен обрат във военните действия", категоричен бе бившият зам.-министър на отбраната.


"Това, което имаме като информация е, че руснаците са отстъпили от тези територии, които сега са завзети от украинската армия. Върви и прегрупиране, доколкото разбираме. Имаше информация за тежки сражения вчера в някои направления", продължи той.


"Нямаме информация от Русия каква е крайната цел, защото една война не се води само заради войната. Тя се води за постигане на политически цели. Първоначално видяхме една цел декларирана като "денацификация", но в последствие явно се промениха целите", каза още Йордан Божилов пред bTV.


"Присъединяването към Шенген има много измерения. Единият фактор е усилване на охраната на границата, но има други фактори, които са свръзани с опазване на информация, която върви в Шенгенското пространство, корупция в определени служби, така че трябва и там да поработим ", каза той относно членството на страната ни в Шенген.


Поддържане на оградното съоръжение в едно добро състояние, което да не позволява преминаване. Другото нещо е борба с така наречените "каналджии, засилване на контрола от страната на МВР и Министерството на отраната, така Божилов описа начина, по който България може да се справи с мигрантския натиск, смята експертът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 14574 |29.07.2022 Експертът Пл. Димитров: Чудеса, в които късметът на аутсайдера в газовия бизнес работи за България . 24| 36281 |18.01.2022 Асен Йорданов от ”Биволъ”: Прокурор и лидер на политическа партия поръчаха убийството ми . 9| 7733 |11.01.2022 Експертът Стефан Гамизов: По времето на Иван Иванов КЕВР се превърна в гумен печат на ГЕРБ и ДПС . 9| 16925 |22.12.2021 Емануил Йорданов: Докато прокурорите бият тъпана, се покриват схемите по АМ „Хемус“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads