Реклама / Ads
24| 36279 |18.01.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Асен Йорданов от ”Биволъ”: Прокурор и лидер на политическа партия поръчаха убийството ми

.
Асен Йорданов
Подадох сигнал в полицията, направи се разследване и се оказа, че поръчител на поръчката за покушение или срещу здравето, или срещу живота ми е прокурор, който е на високопоставена позиция в съдебната власт. Това го установиха полицаите, тоест чрез техни методи и средства, специални разузнавателни средства и така нататък, се оказа, че поръчителят е прокурор.
 

Това каза собственикът на сайта "Биволъ" Асен Йорданов пред Телевизия 7/8.

 

Преживявал съм опит за убийство, опит за покушение, и съдебни дела, и заплахи, всичко това през цялата си журналистическа практика. Рязали са ми гумите на колата и когато съм карал със 140 км на магистралата, ми се пукала нарязана гума. Срещу мен е имало и нападения, не се самоизтъквам, но с тази практика, това не е добра атестация за страната въобще и може би е една от причината да сме в момента на 112-то място по свобода на словото, каза още той.


Срещу мен имаше и покушение с опит за убийство и тогава се оказа, че поръчител е лидер на българска партия. Относно първия случая с прокурора, тогава той стигна до тогавашния главен прокурор Борис Велчев. Имаше дисциплинарки, имаше предложение за прекратяване на правомощията му във Висшия съдебен съвет, но след лобирали за него, Висшия съдебен съвет не го отстрани. Относно лидера на политическата партия, който ме поръча, така или иначе производството, което се водеше от прокуратурата по член 115 от НК, не можа да събере достатъчно доказателства, така че да го изправи пред съда, каза още Асен Йорданов.

 

Той  уточни, че поушенията срещу него са се случили по време на управлението на тройната коалиция - ДПС, НДСВ и БСП.


До момента никога не съм научавал, когато се е подготвяло нещо сериозно, като покушения срещу мен. Единия път само успях да разбера, тъй като бях взел специални мерки за сигурност и фактически засякох поръчковата бригада първи, преди те да забележат мен. Тогава, след като успях да ги засека, те се изнесоха от мястото, където трябваше да бъда причакан, допълни Йорданов.

 


Имало е заплахи срещу мои колеги. Преди време си спомням една от особено бруталните заплахи беше срещу моята колежка Мария Николаева, с която бяхме направили поредица от разследвания за покушенията срещу природата, по-специално бетонирането на Южното Черноморие и парк Странджа. Тогава в редакцията на вестник "Политика", където аз работех преди Делян Пеевски да ги изкупи тези вестници, нахлуха мутри и викнаха Мария Николаева. Заплашиха я в самата редакция и я удряха по главата с вестник "Политика", на който имаше печат на Народното събрание, тоест че е безплатен абонамент на някой от депутатите. Казаха й, че с това красиво лице, трябва да внимава какво пише, защото някой ден може на улицата случайно някой така да я залее с киселина. Тя много тежко го преживява, тогава получи сериозен стрес. Между другото Мария почина, тя почина съвсем млада преди няколко месеца миналата година. Бог да я прости, тези неща й се отразиха на здравето, така че те не остават без последствия за журналистите, разкри още журналистът.


Относно други покушения, ами аз бяха написал статия, когато имаше покушение срещу колегата Огнян Стефанов. Тогава той едва оцеля, бяха го инвалидизирали за дълго време и аз тогава написах един много остър материал, че всъщност посегателство срещу Огнян Стефанов е посегателство срещу цялото общество. Разбира се, и поръчителите, и извършителите срещу този брутален акт останаха неразкрити и ненаказани също. Както и тези мутри, които ние ги идентифицирахме, които нахлуха в редакцията на вестника, така или наче те никога не бяха подведени под съдебна отговорност, допълни Йорданов.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 16925 |22.12.2021 Емануил Йорданов: Докато прокурорите бият тъпана, се покриват схемите по АМ „Хемус“ . 24| 20566 |10.12.2021 Тошко Йорданов бъзика ”Демократична България”: Показахте своята последователност . 30| 15286 |08.09.2021 Протестиращите пред парламента отказаха да говорят с Тошко Йорданов и Мая Манолова . 12| 47210 |18.08.2021 Дамянова: Цялата помия на обръчите удря Кирил Петков и Асен Василев, туловището иска да тъпче

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads