Реклама / Ads

11| 10544 |05.11.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Адв. Хаджигенов за Фрог: Очевидно се опитват да убият съпругата на Георги от „БОЕЦ“

.
Адв. Николай Хаджигенов
Преди повече от месец съм поискал да бъде вдигната временно забраната на Георги Георгиев от „БОЕЦ“, защото той отива да бъде донор на съпругата си във Франция. Приложил съм 20 страници медицински документи, процедурата е финансирана от министерството на здравеопазването, но до ден днешен не съм уведомен за решението им. Очевидно се опитват да убият жена му.

Това заяви пред Фрог Нюз адвокат Николай Хаджигенов, който потърсихме по повод днешния пост на лидера на „БОЕЦ“ Георги Георгиев, от който се разбра, че забраната да напуска страната застрашава живота на съпругата му, а защитникът му е отстранен.

Ето какво каза още адв. Хаджигенов:

 

Преди месец ми се обадиха да ми кажат, че наблюдаващия прокурор не ми харесва пълномощното. При положение, че аз съм го изпратил още когато образуваха делото, още не го бяха привлекли. Изпратено е на прокуратурата и МВР с писмено изявление. При първото предявяване, Георги направи лично изявление, в което казва, че иска аз да го представлявам и на мен да изпращат документите. Това беше умишлено, защото НПК изрично предвижда такава възможност и аз знам, че по тия дела, не ми се случва за първи път, се опитват да ме махнат. Както е известно, адвокатите принципно пречим на прокуратурата да си върши работата, но аз съм особен вид и преча особено много.

 

След като ми се обадиха, аз пуснах жалба до Апелативна прокуратура - София с искане за отвод на наблюдаващия прокурор, защото това е пълна глупост, че пълномощното ми не ставало. Това пълномощно съм го написал още първата си адвокатска година, преписано е от Закона за адвокатурата и с него се явявам вече почти 20 години пред всевъзможни инстанции. Няма проблем с моето пълномощно, но това, както казаха, не ми се случва за първи път. При този род дела се случва доста често, да се опитват да ме махнат, не че им се получава. Сега обаче, нещата са много драматични, заради забраната на Георги да напуска страната.

 

Искам да обърна внимание на факта, че обвинението му е „лека телесна повреда по хулигански подбуди“, т.е. това е леко престъпление и има най-леката възможна мярка, която е „подписка“. Защо му е сложена забрана да напуска страната? Става въпрос за случая с екипа на телевизия Канал 3, които ги преследваха с дни. Това са тъпотиите на „Телеграф“ и „ПИК“. От както уволниха Пепи Еврото започнаха да ги пишат тези неща – главния редактор на „Телеграф“ пише, праща си дописките на прокуратурата и тя само образува директно досъдебни производства.

 

И други драматични примери, които могат да се дадат. По делото „Иванчева“ - тя има има сигурно 100 излизания. Скапания специализиран съд, пиша на имейл, изпращам сканирани документи към имейла, ако ги изпратя сутринта, до следобед получавам разпореждане от съда. Това е специализиран съд, който не е съд в нито един смисъл на думата. Районен съд Видин, който има три дела седмично или месечно, не са се произнесли един месец, или ако са се произнесли то аз не знам за това. Страшна свинщина е това.

 

Днес от „Свободна Европа“ ми се обадиха и ми казаха, че са говорили с говорителя на окръжна прокуратура и той им е казал, че забраната е вдигната днес. Аз не съм уведомен по никакъв начин, Георги Георгиев също не знаеше за това. Той е отишъл лично да говори с тях. Вярвам на информацията, която получих от медията, но нямам официално потвърждение.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 17| 20202 |23.10.2019 Само във Фрог: Фандъкова мълчи за фрапиращи нарушения и данни за престъпления, открити в район ”Младост” . 15| 11511 |07.10.2019 Николай Милчев за Фрог: Границата на бедността е инфарктна електрокардиограма на българското сърце. . 31| 22736 |29.08.2019 Българка в Испания за Фрог: С този сертификат Пламен Георгиев става само за шофьор на испански туристи /допълнена/ . 15| 19598 |27.08.2019 Кевин Буут за Фрог: Пеевски е истински изобретател на фалшиви новини
Реклама / Ads
БЛОГОВЕ