Реклама / Ads
16| 30039 |12.01.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Фрогоко: Армията настръхна от решение на Борисов за заплати на ”братовчедите”

.
Веднага след вчерашото решение на Борисов да даде 150 млн. за заплати на МВР армията настръхна. В София под сурдинка, а в гарнизоните открито се чуха гласове за тотално прецакване на военните за сметка на полицаите. Хората с пагони са недоволни и от това, че цивилните във военното ведомство получили по-голямо увеличение от пагоните.
 
В ябълка на раздора се превърна вчерашният миротворчески жест на Борисов, след среща с началниците и МВР-синдикатите, да отпусне 150 млн. за увеличение на заплатите на полицаите. Синдикатите пък целунаха ръка на  вожда и обещаха да прекратят протестите на принципа "преклонена главица сабя не я сече". Срамно, но резултатно!

Тъкмо военният министър Красимир Каракачанов бе сметнал ,че е решил един от брадясалите проблеми на армията и се оказа, че Борисов си е поиграл на котка с мишка с коалиционния си вицепремиер.Борисов запуши устата на полицаите, но сложи пръст в раната на армията.

Ако бяха мъже на място, сега военните би трябвало да излязат на протест. Но в армията те са забранени и затова най-вероятно ще се гневят по кьошетата и канцеларийките, а вечер ще псуват на салата и ракийка вкъщи или в кръчмата. А беше време, когато пушеха пред президенството, клатеха стола на Аню Ньойски с митинги и караха Николай Ненчев да пелтечи нелепости по телевизиите за военната  подкрепа на протестите на полицаите.

Няма и кой да защити хората с пагони. Българската офицерска легия "Раковски" отдавна е в нафталина и само отделни индивидуални фойеверки напомнят за славното й  минало в защита на правата на военните. В Генералния щаб "са свалили гащите" пред политиците и чакат само повишения или уволнения. В гарнизоните генералите и началниците пазят местата си с мисълта за по-добри дни. Всички са в стойка "Мирно!", която си е направо една друга...стойка.

В разкрачено положение е и министър Каракачанов. Абонираният за телевизиите "войвода" се перчеше с отскубнатото от Борисов умиление да отпусне 100 млн. за заплати след едногодишно ухажване.Сега нещата пак са занулени. И не е чудно, че армейският некомплект достига до 8000 щика, а купуването  на нов изтребител е пак мираж. Факт е провалът на проекта за нов кораб за ВМС, а мечтата за нови бойни машини на пехотата увяхна.

В същото време говорителят на МО и шеф на пресцентъра Александрър Урумов наляво и надясно пише и говори за Истанбулската конвенция и третия пол, но не отваря и дума за проблемите на армията и крошетата, които  получава от парламент, и министерски съвет.

И е жалко, и е тъжно. Защото накрая може да се окаже прав бизнесменът-зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки, че  армия не ни е нужна. И с този 1 млрд., който се отделя за нея, може да се оправи дереджето на цяла България. Хак да ни е!!!

Евролакардиите отминаха и ще минават. Зя съжаление "Вие, които никога не сте загубили бойно знаме в битка" /По Доналд Туск/, са зависими от оня, " който би могъл да сплаши не е един тракийски воин/ / Борисов по Туск/. Премиерът се  подигра за пореден път с военните, а те са просто жалко копие на своите храбри предшественици.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6529 |06.01.2018 Фрогоко: Някои нови евроатлантически ценности – принос за укрепване на русофилското влияние в България? . 2| 5649 |18.12.2017 Фрогоко: Модернизацията на армията - напред или назад?! . 12| 16002 |12.12.2017 Фрогоко: Гневна петиция срещу присъждането на „Доктор хонорис кауза“ на Менда Стоянова . 14| 8127 |11.12.2017 Фрогоко: Каракачанов дава още 81 млн. лв. на Русия за ремонт на МиГ-29

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads