Реклама / Ads

1| 8828 |22.02.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Фрогоко: С двойно гражданство Турция ислямизира България и Балканите

.
В Турция вече е задействана електронна правителствена програма, в рамките на която потомците на изселници от Балканите, Кавказ, Крим, Егейските острови и арабските страни могат да получат точни данни за родословното си дърво.
Най-интензивни миграционни процеси от Балканите е имало през 1878,1912 и 1923 години.Стотици хиляди турски граждани вече се възползват от тази възможност,по-специално по отношение на България, Македония, Румъния, Босна и Херцеговина. Съобщава се, че тези държави безпроблемно предоставят двойно гражданство.С изключение на Гърция, която изисква сложна процедура и затруднява този процес.Турция директно насочва хората към министерствата на правосъдието, на външните работи, на вътрешните работи или към консулствата на съответните страни.
   
От България преселванията преобладаващо са в рамките на двустранни спогодби, които не предвиждат запазване на българското гражданство на заминалите за Турция лица или предоставяне на такова на техните потомци,родени впоследствие там.
   
"Българската партия"  ДПС се опитва да прокара в Народното събрание закон, според който те  автоматично могат да станат български граждани. Ако бъде приет,този закон ще гарантира увеличаването на мюсюлманското население у нас с над един милион души.
   
Незаконно е запазването на българското гражданство на над 300 000 души, които по собствено желание се преселиха в Турция през 1989 г. и след това.
   
Турция рязко променя своята политика, която по принцип не позволява двойно гражданство. Изключението по отношение на съседните страни се прави с единствената цел Анкара да получи допълнителни лостове за въздействие върху обществено-политическия живот в тях. Примерът с България за последните 27 години е достатъчно показателен.Предвиден е и вариант за предоставяне на турско гражданство  на повечето от бежанците от Сирия, които без съмнение ще бъдат използвани според "българския сценарий". Анкара освобождава от военна служба  синовете на изселниците от България в случай,че се възползват от двойното си гражданство и се заселят в България на изкупена предварително земя. Предвиждат се и финансови стимули за провеждането на тази операция.
   
Докато  премиерът Бойко Борисов разрешава световните и балканските проблеми, България продължава да върви по пътя на ислямизация на над един милион цигани и на османизация на "българските турци" и на българите мохамедани.Ако Анкара успее,към тях в перспектива ще се присъединят огромно количество потомци на изселници, които трайно ще променят демографското съотношение и християнския характер на нашата страна.
   
По същество, със своята политика по отношение на Турция България ,въпреки "страховитата телена ограда" широко отваря границите на ЕС за турско и ислямско влияние.Как да тълкуваме тогава думите на министър-председателя, че  "в лицето на Турци я България има сериозен съсед,който ни пази гърба"?
   
Редно е г-н Бойко Борисов своевременно да информира ръководителите на ЕС, които ще се срещнат с президента на Турция на 26 март т.г. във Варна, за съществуващия открит Тракийски въпрос между България и Турция, както и за изброените тук опасни за Балканите и за Европа стъпки на Република Турция по въпросите на миграцията и двойното гражданство. Още повече, че българската общественост ежегодно отбелязва 26 март като Ден на Тракия и помни трагичните събития от 1913 година, които не са частен въпрос, а исторически водораздел за малодушие или национално достойнство и държавност!  
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 22| 74911 |13.02.2018 Фрогоко: Престанете да демонизирате българските учители! . 7| 13998 |17.01.2018 Фрогоко: Вижте как в Благоевград се усвояват 13 млн. лв. с рушене на здрави плочки . 11| 13551 |16.01.2018 Фрогоко: Нов шамар за пилотите - Каракачанов приземи щурмуваците Су-25 на българските ВВС . 16| 29349 |12.01.2018 Фрогоко: Армията настръхна от решение на Борисов за заплати на ”братовчедите”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ