Реклама / Ads
1| 9035 |20.04.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Институциите! Чуйте Лазар Младенов от Македония!

.
Лазар Младенов
Кой узурпира правото на българщината в Р България? Единици или институции? Кои са тези и с кое право, който решават дали някой може или не да си получи гражданство от Майка България, пита председателят на БККС Лазар Младенов, българин от Македония.
 
Имат ли въобще система как правят това или пак индивидуално решават съдбите на хората? Защо така често се случва да се променят "правилата" за получаване на гражданство, продължава с въпросите той.

Ситуацията е тревожна и е жалко, че никой не се позанимае сериозно с тази тема. Напомних повече пъти че идва по-голяма вълна на хора, търсещи гражданство от Майката родина. Говоря за Македония, защото тук живея и ежедневно се сблъсквам с подобни ситуации. Хората попадат в очаяние след отказване на правото да си получат гражданство! Как ли биха се чувствали "отказателите", ако на тях им се случи нещо подобно? Или сто тояги по чужд гръб не означават нищо?!

Сега е моментът, когато Майка България може свободно да прегърне чедата си от Македония, а не да ги отблъсква от себе си!!! Днес е Денят на освобождението, а до мен пристигат информации, че се отказват гражданства, на хора, които ги доказват чрез роднински връзки! Това ли е символиката на българската администрация? Това ли заслужаваме?

Македония никога не е била по-близко до ребългаризацията и ако позволите някой да направи противно дело, етикетът ПРЕДАТЕЛИ няма да ви избяга!

Повтарям: Да бяха сърбите на вашето място, досега нямаше да има нито един "македонец" без сръбски паспорт!!!

Ако пък не знаете как да го направите, учете от унгарците. Те намериха начин в един миг да дадът гражданства на 850 000 свои сънародници, живеещи извън границите на съвременна Унгария! Подобно направиха и румънците и от тях може да се учите! И от гърците може да учите, даже и от албанците!

Махнете суетата от себе си и разберете: България не е само ваша, тя е и НАША, на всички българи, където и да сме! А вие носите отговорноста за постъпките си. Ако сега разочаоврате българите от Македония, кажете и сбогом на ребългаризацията. Ще останем само единици, които да се борят с аждаята, чиято цел е да ни изяде!
Или пак и вашата цел е тъкмо това, пита Младенов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5667 |06.03.2015 Ченгета пред Фрог: Оставката на Лазаров е изстрадана, не можем да й се зарадваме . 25| 5783 |14.02.2015 Бъчварова: За Лазаров и Писанчев ГЕРБ се опитва да решава принципно . 7| 5026 |12.02.2015 Лазаров разочарова ченгетата, не иска да пусне кокала . 3| 6719 |06.01.2015 Ченгета възмутени: Кой ще търси сметка на Лазаров за съмнителните му контакти?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads