Реклама / Ads
3| 5195 |02.02.2017 НАРОДЕН ГЛАС

ФРОГОКО: Москов ”кръстоса” СДС, ДСБ и ДБГ

.
Петър Москов
Шансовете на РБ са ограничени. Това се вижда и от първия конгрес на РБ. Той беше проведен по начин, който директно правеше аналогия със стила на организиране на подобни събития на ДСБ навремето. Реформаторите продължават да се опитват да направят формация без да бъдат хомогенни. Това е почти невъзможно, защото там има представители с органичен ляв произход, със силно дясна идентификация (идващите от ДСБ), както и „старото” СДС с обърканите си послания, разкъсано между бившата слава и ДБГ. Това коментира пред Фрог нюз политическият психолог проф. Антоанета Христова.
 

В групата няма ясно идеологическо единство. В същото време РБ е в публичното пространство и с лицата си. Те знаят, че имат проблеми и в това отношение. Така че, пътят им е труден.

 

В последните сигнали отново има разнобопосочност. РБ изпитваше нетърпимост към Радан Кънев. Сега вече го няма, а в същото време отново вратите са отворени за него. Между партиите на местно ниво има много голямо напрежение. На цялата тази картина на конференцията на РБ Москов използва стила на ДСБ и усещането за „овладяване” на символите звучеше гротескно.

 

„Да, България” от своя страна е формация, която е тематична. В случая темата е корупцията. Не би могло да има политически партии, които да са тематични. Те са краткосрочни. А „Нова република” какво е?! ДСБ ли е или какво?!

От появата на нови партии вдясно прозира, че десницата е раздробена. Това е най-лошото послание, което може да се излъчи. Десницата не трябва да е разкъсана от междуличностни вражди и от принципни различия, както е в момента.

 

Ако някой го „боли” за десницата, нека да преглътне егото и да приеме бъдещи процеси на окрупняване. Така десните гласоподаватели ще имат за кого да гласуват.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3923 |02.02.2017 Семерджиев ще разкости Москов на пресконференция утре . 1| 4748 |02.02.2017 Фрогоко: И ”Подкрепа” иска президентът да наложи вето върху Закона за концесиите . 1| 5242 |01.02.2017 Довереницата на Москов в НЗОК Иванка Кръстева е отстранена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads