Реклама / Ads
18| 36743 |01.11.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Фрогоко: Пенсионерите поставиха МВР на колене

.
Доживяхме ПЕНСИОНЕРИТЕ да постигнат победа над държавата. Пенсионерите в МВР поставиха държавата на колене превземайки цяло министерство, което ги направи най-привилегированата каста. Дори министър Горанов им принесе в жертвоприношение с ехидна усмивка някакви си 250 държавни служители.
 

С проекта на закона за бюджет 2019 по отношение на работещите пенсионери в държавната администрация и служителите по ЗМВР министър Горанов признава провала на г-н Бойко Борисов за извършената „реформа в МВР”. Всъщност тази безумна реформа беше наложена от взел се на сериозно министър поставяйки ултиматум, че пари за МВР няма да има, ако няма промени, а то има и то какви, но само за отбрана група пенсионери.

 

Говори се, че пенсионерите по ЗМВР са около 3000 и освобождаването им ще доведе до колапс на системата, защото видите ли 50% от не знам кои си били са се възползвали от правото си на пенсия, други пък били на специфични длъжности и за три години не могли да обучат наследниците си, за които се предполага, че са с немалък стаж в системата, ама, нейсе. Готвели се протести, ако се предприемат действия по освобождаването им.

 

Та кои се готвят за протест. При налагане на възрастовата граница за пенсиониране протестираха, че на тази възраст ще им бъде трудно да се борят с престъпността и пожарите. Та същите тези сега получават заплата и пенсия и „успешно се борят” с престъпността.

 

Да, наистина става въпрос за много пари. За увеличение на техните заплати на месец ще се харчат немалко пари. С увеличение на заплатата се увеличава и сумата на обезщетението, което ще получат при евентуално напускане.

 

Обаче нито един пенсионер няма да напусне доброволно напротив ще се увеличават и то с немалко, защото осъзнават, че колкото повече стават толкова по-трудно, че бъдат освободени преди достигане на пределна възраст от 60 години. Трябва да се има в предвид, че има пенсионери, които още не са навършили 50 и ще поддържат ядрото много години.

 

Тази година са 3000, колко ли ще бъдат догодина??

 

Това е провалът на министър, който беше напуснал политиката, за да се реализира в бизнеса, но се върна, защо ли?.

Всички политически сили мълчат, защото имат немалък принос по съсипването на МВР.

 

Станислав Димов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 19316 |29.10.2018 ФРОГОКО: Без пенсионери в МО, но остават съветниците и пенсиите в политическия кабинет . 4| 7598 |17.10.2018 Фрогоко: Велизар Енчев препоръчва психиатър за трусовете в коалицията на Патриотите . 3| 6622 |10.10.2018 Фрогоко: Жени Начева променя закони без обществено обсъждане . 7| 15925 |13.08.2018 Фрогоко: Чули се няколко изстрела при самоубийството на бившия зам.-вътрешен министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads