Реклама / Ads
0| 14508 |12.05.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Господин Копейкин, а защо на ваши протести се веят руски знамена?

.
Провокация било, че чуждо знаме се веело на сградата на българска институция. Недопустимо било на български протести да се веят знамена на чужди държави. Тъй смело и гръмко се изказва лидер на парламентарно представена партия, чийто прякор, впрочем, съвпада с името на дребна руска монета. Случайно? Едва ли.
 

До големи ескалации се стигна по време на вчерашната демонстрация на партия “Възраждане”. Активистите, депутатите и симпатизантите на Костадин Костадинов се опитаха за втори път да свалят украинското знаме от фасадата на Столичната община. То бе закачено в знак на солидарност с Киев заради войната. Това, впрочем, се случи след силен отпор на членовете на Столичния общински съвет, които са предимно от групата на БСП. 

 

Украинското знаме се вее на куп институционални сгради в Европа. Та в този ред на мисли, господин Копейкин, тези демократични, напреднали и богати държави в цяла Европа, по-глупави ли са от нас, че така “продават” националния си интерес заради знак на солидарност с една очевидна агресия? Питам само. 

 

Мога да предположа, господин Копейкин, какъв аргумент бихте ми дали, за да продължите да се плъзгате по плоскостта на популизма, да галите струните на обърканата българска душа и да продължите да обслужвате руските интереси под претекст, че защитавате нашия собствен. Бихте ми казали, вероятно, че това са държави в Западна Европа, чийто порядки целят да разбият православните ценности на Република България. И тук бързам да Ви поправя предварително, господин Копейкин - нека си спомним какво се случи на Деня на победата в Полша - една източноевропейска държава. Посланикът на Русия бе полят с червена боя заради руската агресия в Украйна. И нещо друго - в полската столица Варшава украинското знаме бе закачено на правителствени сгради. Ти да видиш! 

 

Покъртително и особено недопустимо било да се веят чужди знамена на български протести. Остро реагира върлият защитник на националните ни интереси Костадин Костадинов срещу подобни прояви. Тогава господин Копейкин, защо на Ваши протести се веят руски знамена? Питам само. Не е нужно да ми отговаряте. 

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 13911 |03.05.2022 21 пункта по-свободни: Ако някой все още се чуди защо е страхотно, че Борисов и ГЕРБ не са на власт . 0| 8266 |03.03.2022 Проф. Дичев: Унизително и абсурдно: Защо изобщо честваме 3 март? . 27| 27099 |25.01.2022 Скопският премиер на крака в централата на ГЕРБ. Въпросът е: Защо? . 12| 14776 |06.01.2022 Отговорът на НОИ защо пенсионерите получават по-ниски пенсии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads