Реклама / Ads
0| 12076 |25.08.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Илиян Василев: Криза няма. Има пазар

.
Тъй като кризисният щаб успешно създава условия за криза, с група експерти и бивши управленци създаваме контра-кризисен щаб, тоест щаб който ще се бори с последствията на действията на кризисния щаб.
 

Да надникнем какво правят в кризисния щаб - шеф на щаба - към работодателите - каква цена на природния газ искате? Отговор - 200 лева. След малко 250 лева. Шеф на щаба пита Булгаргаз - можете ли да доставите газ на 250 лева. Не можем. И тук спира денонощната дейност на борците срещу кризата. Както виждате с мащабно мислене и още по-мащабно действие кризисният щаб установя размера на бедата/кризата - едните искат, другите не могат. ТЕ решават, пазарът отсъства.


Ние от контра кризисния щаб решихме.

 

1. Президент, премиер и министър на енергетиката докато не проведат разговори с колегите си в Гърция и Турция, и не намерят слотове да не се прибират у дома. Постигнаха го от предишното правителство, и тези ще могат. Мицотакис потвърди, че става. А най-добре е нищо да не правят и да оставят фирмите сами да си намерят начин.

 

2. Пак същите лица президент, премиер и министър няма какво да правят в София, а да пътуват до Америка и Европа и навсякъде където има производители за да склонят правителствата да отпуснат повече газ. Както правят Мицотакис, Шолц, и т.н. 

Но още по-добре, и пак за да не страдат семействата им, да не мърдат от София и просто да оставят пазара да си свърши работата. Не е само Булгаргаз, има поне десет фирми, които ще решат проблема. Цената се определя от пазар и конкуренция. 

 

3. Контра щабът реши да забрани на членове на кризисния щаб да "спасяват", "ускоряват" "оправят реда и хаоса" в проекта за интерконектора с Гърция и да си правят пиар, защото всяка тяхна намеса е тормоз, който с нищо не допринася за приключването му, а напротив създава напрежение и хаос.






4. Контра щабът отмени решенията на щаба да се започнат преговори с Газекспорт, защото това е извънредно рискова операция, която не само се губи време за търсене и намиране на реални решения, но лишава страната ни от възможност да предявим претенции в арбитражен съд за стотици милиони долари, и отваря възможност да бъдат предявени подобни към нас за невземане на природен газ по клаузата "вземи или плати". 

 

Контра щабът реши да се остави договора да изтече, като всеки месец чинно си подаваме заявката и така базата за наши претенции ще е много по-голяма.

 

5. Във връзка с оценката на контра щаба, че кризисният щаб е излишен орган, който с действията си създава повече паника, отколкото генерира варианти за изход от ситуацията, бе взето решение за закриването на кризисния щаб и за връщане на отговорността в правителство и министерства, единствено и само в рамките на възможностите за подпомагане на потребителите. 

 

Гореизложеното да се смята за строго секретна информация, изключително за публично оповестяване.

 

Доложих. Тръбата е цяла! Венсеремос.

 

От Контра-Кризисния щаб. 

 

Криза няма. Има пазар.


Илиян Василев, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 45855 |20.08.2022 Илиян Василев: Служебните на Радев стъпиха много накриво. Свършва приказката на умния генерал от ВВС . 0| 59398 |07.08.2022 Илиян Василев за служебния кабинет: Тези ”идиоти” спрели процедурата по членството ни в ОИСР . 0| 25327 |18.07.2022 Илиян Василев: ИТН да си знаят, че минават в небитието . 0| 75122 |09.06.2022 Илиян Василев: Селският хитрец Борисов сам разкри ключовата си роля в опита за преврат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads