Реклама / Ads
4| 5546 |23.02.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Стефан Гамизов: Корупцията, измамите, картелите и прането на руски пари ни спряха за еврозоната

.
Стафан Гамизов
Домбровскис, зам. председател на ЕК по икономическите въпроси: “Инфлацията, а не неприетите закони, е пречката за България за еврозоната.” И така, да изясним кои са основните инфлационни фактори в България.
 

1. Мащабната корупция на първо място. Корупцията поражда огромни незаконни доходи, които се “перат” в икономика. Това изкривява пазара и води до инфлация, защото стойността на стоките и услугите не отговаря на реалните доходи, защото има хора с нереално високи криминални доходи надуващи различни секторни балони, за да си изперат парите.


2. Източването на държавата към олигарсите по схемата “Асен Василев” за помощи за електроенергия. Тези около 10% от БВП трябваше да се изперат през стоки и услуги, което доведе до просто решение от страна на проруските ни олигарси да повишат цените с 10%, което се прибави към 8% икономически обоснована инфлация. Разбира се, имало е и има и корупция в това, което се включва в горното обяснение. Радев не направи нищо по този въпрос, а просто продължи тази криминална схема.


3. Измамите на Лукойл с необосновани цени на горивата. Това пък на свой ред, заедно с манипулираните цени на електроенергията породи психологически шок за очакване за инфлация, както и оправдание да си сложиш ”едни 40% отгоре за всеки случай”. Държавата на Василев и Радев нямаше нищо против, защото по-високи цени на горивата означават по-високи приходи от акциз, а това означава повече пари за наши хора в бюджета. Хората, “кучета ги яли”.


4. Картелните споразумения между различни вносители и търговци на хранителни стоки. КЗК просто не работи. Тя е на ГЕРБ, а там обичат едрата корупция и злоупотреби. Прекарахме 3 години в свирепа инфлация, а КЗК се сезира преди седмица или две. Вече всичко е свършило.


5. Прането на руски пари в България. Милиарди и милиарди долари сега се перат в България, която е основен хъб за тази руска криминална дейност за заобикаляне на санкциите и криене на откраднатото в Русия. Прането на пари винаги поражда инфлация, защото то напомпва финансови ресурси в сектори на икономиката не с икономическа, а с криминална логика. В резултат на това се получават секторни икономически балони.


Без край на мащабната корупция, държавно крадене и руски слугинаж, все така ще сме си бедни клетници на края на всичко в ЕС и не само.


И да допълня, че малка част от бизнесите в България ще просперират в тази перверзна путинуидна икономика, защото корупционерите и перачите на пари, големи и малки, имат нужда от тях било то съзнателно вкарани в схеми за пране на пари и корупция, било просто част от нуждите на тези зли хора.


Но общата картина на инфлация, бедност и липса на щастие и достойно съществуване за 80% от българите няма да се промени.


Българите живеят в Югозападен Мордор, който е задунайска губерния на Путински Мордор, империята на злото.


Стефан Гамизов




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 8474 |07.02.2023 Стефан Гамизов: България при Радев е руски хибриден съюзник и участник в незаконната война в Украйна . 6| 7433 |08.12.2022 Стефан Гамизов: Преврат в Германия! А руският хибриден преврат в България?! . 9| 22802 |29.11.2022 Стефан Гамизов: Русофилският преврат в България, предвождан от Радев, ще коства много на Бай Ганьо . 5| 11151 |11.11.2022 От “Тръбата е цяла” до цитати на Кенеди: Какво става с Facebook-а на Стефан Янев?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads