Реклама / Ads
0| 75112 |09.06.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Илиян Василев: Селският хитрец Борисов сам разкри ключовата си роля в опита за преврат

.
Илияян Василев Източник: БГНЕС
Селският хитрец Борисов сам разкри ключовата си роля в опита за преврат. Като се направи на разсеян, че нищо не знае, между другото типична реакция всеки път като стане напечено и той е в основата на комплот. Така беше и при КТБ - не бяха го информирали, а Цветан Василев разкри личната му съпричастност. И сега - заедно с ДПС се договорили с ИТН за ново правителство в този парламент и първият ход е направен. И пак ”легна на дъното”. ГЕРБ ги няма, а ДПС вкарват в публичния ред дъвката за природния газ.
 

Това пише във Фейсбук профила си Илиян Василев.

 

"Ако си спомняте преди няколко дни той поиска властта "веднага" и Орлин Алексиев веднага му я сервира на тепсия. Истината обаче е една - мафията прави опит за преврат и има всички шансове да успее.

 

Борисов и Орлин Алексиев нещо не разбират - без подкрепата на София правителство не може да има, а остатъчния авторитет на ГЕРБ и ИТН няма шанс. Планирали са баснословни харчове защото година и нещо не могат да цоцат от публичните средства в "онези" обеми и корупционната конструкция бе на път да рухне.

 

И още нещо - ИТН може да управлява като правителство на малцинство, докато Борисов и ДПС не поискат вот на недоверие. Но искайки вот на недоверие, се разобличават.

 

Проблемът е, че правителството ще бъде блокирано да направи каквото и да било. От стачки на пътните фирми, на профсъюзите /които са на хранилка/, от работодатески организации /също/. Изобщо сблъсъкът е между целия модел на прехода и силите на новото, които обаче са още неопитни, крехки и недостатъчно прозорливи.

 

Ситуацията напомня 1997 година. Мафията остави прозорец за различност само 4 години. Натрупали пари и власт, сега оставиха само година и малко.

Но едно голямо предупреждение - ИТН беше поредния отровен двойник на Промяната, която протестиращите искаха и очакваха. В момента готвят нови подобни проекти, защото е ясно, че ИТН са пътници - техният срок за годност изтече.

 

Проблемът обаче е че ДБ и ПП не са достатъчно проактивни, достатъчно гъвкави и дори агресивни, когато стане реч да формират дневния ред на обществото и да не допускат "отровни двойници", добавя той.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8730 |08.05.2022 Николай Василев: Западът смята България за страната с най-слаба и променлива позиция . 0| 7758 |24.03.2022 Емилиян Гебрев: Едно войнишко копче, една клечка кибрит не сме изнесли за Украйна и Русия . 11| 17954 |27.07.2021 грешка4007 . 79| 30926 |06.03.2021 Илиян Василев: Живеем във виц - Антон Тодоров и Харизанов ”разобличават” американски сенатори в корупция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads