Реклама / Ads
3| 13916 |04.01.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Ивайло Илиев пред Фрог: Съдии заобикалят законите в полза на ЧСИ

.
Ивайло Илиев
Българските съдии масово заобикалят законодателството, включително Гражданския процесуален кодекс и европейски директиви, за да облагодателстват частните съдебни изпълнители. Това заяви пред Фрог Ивайло Илиев, член на управителния съвет на Асоциацията за защита на длъжника.
 

Самият Илиев с години е водил битка за доказване на този факт, като това се е случило най-накрая чрез прокурорско уведомление до Инспектората към Висшия съдебен съвет.

 

„Така може дадени хора, монополисти или разполагащи с власт, да си изберат всяка една фирма или всеки един гражданин, когото да съсипят и да не му дадат възможност да се защити по никакъв начин”, обясни Илиев.  

По думите му това се знае от всички съдии и адвокати, но никой не иска да го изкара наяве.

 

„Законът е достатъчно добре написан и в свой сигнал до адвокатурата ние ще дадем всички подробности. Принципът е следният – за да те осъдят в закрито съдебно заседание съдът трябва да се произнесе с решение, в което си осъден, но достатъчно ясно, за да можеш да го разбереш. Нашите съдии до такава степен стават наглеци, че даже не издават и съответните съдебни решения. Това е уникален случай”, обясни Илиев. По думите му в Софийски районен съд има поне 400 000 такива дела. Въпрос на проверка е дали след въпреки, че не са издадени съдебните решения, ЧСИ-тата са действали след произнасянето на съда на закритото заседание.

 

Илиев допълни, че сигналите ще бъдат изпратени не само до всички адвокатски колегии в страната, но още до българските парламент, президентство и Министерски съвет. Петицията ще бъде изпратена и до Европейският парламент и Европейската комисия.

 

Пълният текст на петицията, която подготвят от асоциацията, четете тук:

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 9823 |04.01.2017 Само във Фрог: И Елена Поптодорова вариант за служебен премиер на ген. Радев . 3| 6378 |03.01.2017 Само във Фрог: Прокуратурата си играе с Марешки, ту го проверява, ту не . 5| 9731 |03.01.2017 Само във Фрог: Шефът на НСО спешно търси спасителен политически чадър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads