Реклама / Ads
7| 4302 |12.02.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Жената на застреляния до Женския пазар: Пробойни в системата ще образуват нови такива случаи и още смърт

.
Източник: стопкадър, NOVA
След убийството на психолога Иван Владимиров проговори жената на убития до Женския пазар Иво Андреев - Надя.
 

“Бях шокирана от това, че случаят е толкова брутално идентичен. Преживях всичко, което ми се случи в първите дни след убийството на мъжа ми. Този път без да съм шокирана. Беше изключително болезнено и трудно за мен, защото вече имах трезва представа”, това каза съпругата на мъжа, убит от свой съсед на Женския пазар - Надя Андреева, в ефира на NOVA.

 

“Безсънието се върна, започнах трескаво да мисля, чета и слушам в тази посока. Гледах интервю на Иван, в което той коментира случаят на Иво. Не можех да спра да ровя в този случай и да си припомням всички етапи от нашия случай”, допълва още тя. 

 

“След убийството на Иван Владимиров - за първи път ме обзе гняв. Нямаше как да остана равнодушна, защото моето равнодушие би било равносилно на престъпление. 

Тези пробойни в системата ще образуват нови такива случаи и още смърт”, каза Андреева. Тя е категорична: “Институциите не работят. Ние нямаме контрол и инструмент, с който да се защитим”. 

 

По думите й семейството е подавало множество жалби, но не е образувано следствие, “защото нямаме достатъчно свидетели”. Посъветвали съпруга й да си купи електрошоков пистолет. 

 

Надя разказа за случай, в който обвиненият в убийството - 62-годишният Константин  Дамов, е посегнал на самата нея. По това време тя била бременна с второто си дете. “Аз бях в четвъртия месец. Този човек започна да ни обижда.

 

В момента, в който аз му казах да спре да рита и да поговорим, той тръгна към мен и замахна с юмрук към корема ми. В този момент Иво го изрита с крак, за да го отблъсне”, разказва Надя. 

 

Малко по-късно мъжът се връща и започва да тропа по врата на семейството.  “Иво ми каза, че това е пистолет и иска да ни убие”, спомня си вдовицата. 

 

Надя разказа за деня, в който мъжът й е убит. На територията на имота на фамилията има майстори, с тях е и Иво Андреев, заедно монтират междинна врата. “Този човек живее в съседна сграда в нашия имот.

 

Дори не делим общи идеални части с него”, обяснява Надя за Дамов, който живее в малка сграда в съседство. “Майсторите дойдоха, Иво слезе, беше с тях. Този човек е минал покрай тях, докато монтират вратата, и е получил ключ. Подминава ги, взима оръжието си, връща се и стреля”, разказа съпругата на убития.

 

“Чух изстрелите. Казах си, че това е шум от поставянето на вратата, но вече бях по стълбите”, допълва тя.

 

Надя твърди, че е Дамов изпозлва висчките си куркуми - 7 на брой. Повечето от тях отиват в корема и главата на Иво Андреев. “Слязох по стълбите, видях Иво - целия в кръв, лежеше, беше в безсъзнание, но дишаше”, разказа още жената. Тогава Константин Дамов я заплашва, като заявява, че тя “е следващата”. 

 

Линейката идва след 14 минути. “Иво спря да диша малко преди линейката да дойде. Вътре в себе си продължавах да тая огромна надежда той да е жив. Медиците го взеха с носилка в линейката. Няколко часа нямах информация какво се е случило”, спомня си Надя злощастия ден.

 

За смъртта на съпруга си разбира от медиите. 

 

Жената е категорична - съседът й е планирал убийството. “Преди този случай имахме директна заплаха, когато той каза на Иво: “Ще влезеш във входа и няма да излезеш. Няма да живееш много дълго”. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 15044 |08.09.2019 БОЕЦ: Абе дайте да видим и на кандидата за главен прокурор жената! . 5| 11199 |13.05.2018 Проговори жената, ударена в главата от бивш депутат на ГЕРБ . 15| 20073 |08.11.2017 Фрог нюз кани на работа дъщерята на Борисов и жената на Горанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads