Реклама / Ads
47| 9677 |25.06.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Как да спасим Великобритания от напускане на ЕС?

.
Костадин Костадинов
Притеснен съм. Вече няколко часа откакто Великобритания не е в Европейския съюз, а Росен Плевнелиев все още не и е обявил война. Не е хубаво така, все пак той каза, че ако Великобритания напусне, ще има война.
 

Сега, ако си държи на думата, трябва да заповяда на българската армия да прати кораба, самолета и въртолета, както и танка (него през тунела под Ламанша), за да освободи бедните британски путинофили от заблудите им и да ги върне в правия път. В крайна сметка ние имаме традиции в оказването на братска помощ. През 1968 г. именно Тодор Живков е човекът, който предлага на СССР да организира окупацията на Чехословакия по време на Пражката пролет. Или ако няма да има война, поне някакви санкции да им въведем, както на Русия. Нали и там всичко беше пак заради референдум, само че в Крим?

 

Обаче ме е яд. Като не разбират британците как да правят референдуми, защо въобще ги организират? Я да ги управляваше ГЕРБ – щяха да им организират такъв референдум, че 102% щяха за гласуват за ЕС, а Камерън щеше да свали кралицата и да стане крал. В случай пък че искат да ги управлява кралица, пак нямаше да имат проблеми – от Плевнелиев би излязла страхотна монархиня. Но уви, нямат този шанс.

При все това все още не е късно. Все още бедните островитяни могат да бъдат спасени. Все още могат да си поканят български политици и те ще поправят стореното – Сергей Станишев ще им обясни, че е безотговорно да се дава право на хората да гласуват за такива неща, Радан Кънев ще им каже, че всъщност Путин е организирал всичко и е платил референдума, Соломон Паси ще вземе повод от думите му и в името на мира ще поиска превантивен ядрен удар срещу Русия, Иво Инджев ще нарече всички гласували за излизането от ЕС рубладжии, Александър Йорданов ще направи списък с путинофилите в страната, като ще почне с Елизабет II и Дейвид Камерън, защото са свикали референдума, Асен Генов ще организира протест срещу референдума, защото е бил фалшифициран, Бойко Борисов ще каже, че резултатите на значат нищо, важното е да сме живи и здрави, след което Цветан Цветанов ще организира нов референдум и всичко ще си дойде на мястото. Защо ли? Ами защото щом Цветанов организира избори, отсега можем да кажем какъв е резултата. Дано само да не се обърка и по навик да не пише ГЕРБ на бюлетините, че ще стане леко конфузно.

 

С две думи – не е късно. Все още може да се поправи стореното, преди моретата да пресъхнат, земята да се разцепи, а небето да се стовари на главите ни в резултат на небивалото бедствие за евроатлантическото човечество – излизането на Великобритания от ЕС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7036 |28.03.2024 Румен Леонидов: България има нужда от образцови личности и богови хора, а не дяволски изчадия . 14| 4679 |26.03.2024 Бойко Рашков: Нотариуса има шапка - и в прокуратурата, и в МВР. Капа ли е, капо ди тути ли е, какво е?" . 8| 3501 |26.03.2024 Гого Лозанов: Отпадането на ПП-ДБ от властта ще доведе до разпадане на либералната демокрация . 10| 3756 |23.03.2024 Съдия Дишева: Сарафов може да бъде заменен толкова светкавично, колкото Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads