Реклама / Ads
14| 10626 |19.01.2023 НАРОДЕН ГЛАС

А Калин Георгиев дали “светна” Цветанов, че не е окей да се изживява като “четвърта власт” ?

.
Калин Георгиев
Бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев реши да се прави на смелчага. Рано тази сутрин от екрана на БТВ той се ожали, че медиите влизали в ролята на четвърта съдебна инстанция и давали присъди от екрана.
 

Изказването на Георгиев, който забележете,  след като напусна редиците на МВР автоматично се “вля” в банката на Цветелина Бориславова, ни дава чудесен повод да му напомним няколко важни неща. Ако реши да отговори - добре. Ако ли не, ще приемем, че излиза спорадично на екран, само, за да напомни на обществото за своето съществуване. Да не забравяме, че все още в МВР се присещат за него с култови реплики, които разкриват неговата силна “Аз”-ова” същност. 






И така, добре би било водещият по БТВ да върне Калин Георгиев във времето, когато държеше в ръцете си близо 60 хилядна армия от ченгета. Точно в този период шеф на МВР бе Цветан Цветанов - станал известен именно с практиката да раздава присъди след всяка полицейска акция, много преди съдът да е казал тежката си дума. Нещо повече - заради поредицата от гафове, България бе осъдено многократно от ЕСПЧ. А народът бе принуден да плати висока цена за изцепките му. Да напомним, че Цветан Цветанов тогава минаваше за любимец на бившия премиер Бойко Борисов и едва ли си е давал сметка, че  ще дойдат други времена - и за него, и за нас. 


В този ред на мисли, е важно да разберем дали Калин Георгиев е предупредил тогава Цветанов, че развързаният му език не ни е хич по джоба. Ако си е затраял, с пълно право “грехът” може да се пише и на неговата сметка. Ако пък го е сторил, пак лошо. Защото това означава, че мнението му на главен секретар не е “струвало” пукната пара. В медийните си изяви тогава Георгиев би могъл да сподели публично за проблема и опасенията си, ако изобщо е имал такива. Но историята не помни подобен род изяви.

 

Калин Георгиев, който парадираше пред колегите си с доброто владеене на английски и многото прочетени книги, е прав в едно - информации за полицаи, закриляли такива като  Семерджиев, хвърлят петно върху цялата система. Бившият главсек, обаче премълча и друг важен факт - дребните корумпирани “риби” плуват успешно в МВР заради началниците си, които ги толерират. Хора от подземния свят се чувстват недосегаеми отново заради същите тези ръководители, овладели до съвършенство методите за оцеляване. Те могат всичко  - хем да са с властта, хем с народа, хем с бандитите. Майсторлък.






Калин Георгиев прекара немалко време в МВР. И със сигурност си дава сметка дали е могъл да ограничи поне малка част от  злокачествените обвързаности в системата. Най-категоричният отговор идва след неговото управление - в стола му видяхме ченгета със спорна репутация и връзки с именити бандити от престъпния свят. И ако нещо гнило и порочно в МВР, то е там горе, г-н Георгиев.  А тези отдолу само опитват да се равняват по тях. Слава Богу, че не са всички. 


Невена Миткова    

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 7284 |26.12.2022 Христо Грозев: Спорят кой е най-добрият начин да ме убият - дали с чук или с отровен чадър . 10| 20604 |22.11.2022 Проф. Калин Янакиев: Борисов направи мърлява коалиция на ГЕРБ с ДПС и БСП за временно връщане към парите /видео/ . 5| 5994 |16.10.2022 Настимир Ананиев: ГЕРБ дали не искат да бутнат машинния вот и да идем на избори? . 16| 7319 |10.10.2022 Анализаторът Пламен Димитров: След масираните удари, дали Путин пак ще размаха ядреното плашило?!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads