Реклама / Ads
5| 5688 |19.01.2023 НОВИНИ

Калин Георгиев към медиите: Не е красиво да сте четвърта съдебна инстанция. На вас ви е секси

.
Калин Георгиев
Не е красиво медиите да са четвърта съдебна инстанция. Вие казвате присъди и след това няма никакво значение. Трябва да сме доволни, че има други три инстанции, които да отразят гледните точки на различните страни.  Това каза по БТВ бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев. 
 

На вас ви е секси да отразявате точно този тип явления /Семерджиев бел. ред/. В МВР има много хора, до които вие не стигате и те си вършат работата. Това, че вие сте разбрали нещо, не значи, че не се върши работа. Вие показвате полицай, който е отказал подкуп. Ами това му е работата. Не трябва с това да се гордеем. Тъжното е, че това е новина. Това не бива да бъде новина.


Не е новина за Семерджиев, това са факти. Тази 50 хилядна система живее с проблемите и болките на обществото. Когато обществото ни е болно -  цяла сутрин излъчвате за проблеми. Дано да не сте вие четвъртата инстанция. 

 

Това, че ще замениш един човек с друг не решава системните проблеми. Начинът на действие на МВР е объркана от закона - има над 140 различни промени и това кара хората да се чувстват несигурни. Там е объркан модела на кариерно развитие. Дава възможност на “Биби”, “Симони” да стават емблеми на МВР. А емблемата е точно този младши инспектор - хиляди са като него. Те си вършат работата. Не са ви  интересни, защото си вършат работата. 

 

Професията на полицая е рискова. Колегите, които дадоха живота си, са го направили с ясното съзнание, че това е тяхно задължение. Полицията е там, откъдето другите бягат. 

 

Не мисля, че личността има значение, когато системата боледува. Като кажем канал, това не е географско понятие. Това е престъпна група от хора, обединени от цел - трафик на хора в същия. Търсят закрила от различни равнища. Твърди се, че се печели повече пари от трафик на наркотици. Оградата не може да спре бежанците. Това са политики - с преговори, разговори. Не е работа на армията да охранява границата. Преди години бяха съкратени 3 800 щата от гранична полиция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 10924 |15.01.2023 Калина Константинова: Тома Биков и Даниел Митов са толкова свързани с Nexo, колкото и Настимир Ананиев . 8| 9176 |14.01.2023 Георги Георгиев: Гледам дарителите на ГЕРБ. Не е скандално, срамно е! . 3| 2986 |13.01.2023 Кристалина Георгиева: САЩ може да избегне рецесията и да постигне ”меко приземяване” . 1| 3102 |09.01.2023 Георги Георгиев: Не бива да се повтаря безобразието с ремонта на жълтите павета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads