Реклама / Ads
0| 6503 |10.07.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Кънев: Прокуратурата работи като черна ПР агенция

.
Радан Кънев
Първо трябва да зададем въпрос каква е реформата, какъв проблем борим, какви мерки ще се приложат и тогава ще разберем кой е срещу нея, заяви по НТВ Радан Кънев от РБ. Българската реформа трябва да пребори българската мафия и корупция.
 
В над половината европейски държави, напр. Франция, Холандия и пр., механизмите са по-бавни от нашите, но те нямат мафия и корупция, посочи той.

Това, че ВСС беше опънал чадър над СГС, беше очевидно. Там имаше неслучайно избрани съдии, които бяха скандални и имаше изключително тежки язви. ВСС е едно от местата, където се е окопала съдебната мафия, каза Кънев.

Използването на прокуратурата във връзка, с определени медии, като бухалка е нещо старо, изпитано. Тези медии имат последователна политика против съдебната реформа, против Христо Иванов, Петър Москов и за Путин, каза Кънев. Те имали идентична редакционна политика по украинския въпрос и за гръцката криза, т.е. еднакви опорни точки. Не искам еднозначно да хвърлям отговорността върху главния прокурор, каза Кънев. Повод за коментара стана факта, че Софийска градска прокуратура е възложила на Главна Дирекция "Национална полиция" да провери Министерството на правосъдието, а повод е публикация от вестник "Труд" за обществени поръчки, свързани с климатици, подписана от човек, неизвестен на гилдията. Това е евтин ПР, прецени той.

Примерите за корупция в съдебната система са други. Единственото средство за борба с корупцията по всички етажи е прокуратурата, тя не трябва да работи като черна ПР агенция, искрено се надявам главният прокурор да не е сред участниците.

Не влизам в диалог с г-н Първанов, няма и да вляза, това не носи полза на никого, отношенията ни топли няма да станат, Първанов за мен е човек от миналото, колко време ще стои в настоящето на политиката, е негово решение, затова контактувам с Ивайло Калфин. С петел ли ще съмне или без са пернишки поговорки, аз говоря с прости изречения, с начало и край, каза Кънев по повод казаното от Г. Първанов за него.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7664 |26.06.2015 Атанасов: Участието на прокуратурата в грабежа на КТБ липсва в доклада . 4| 4876 |03.06.2015 Екзакта: Най-неодобрявана е прокуратурата - от 63% от българите . 17| 6202 |21.04.2015 Прокуратурата-машина за гафове! Вижте ги . 49| 12876 |21.04.2015 Армейци изригнаха в защита на ген. Шивиков срещу прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads