Реклама / Ads
0| 16506 |01.07.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Кириловците ще стават все повече, защото видяха, че надеждата е по-силна от страха

.
Вчера Митрофанова каза, че ако Кирил Петков внимавал какво говори за Русия, политическият му живот щял да е по-дълъг. Днес Асен Василев е предложението на Продължаваме Промяната за министър-председател. Означава ли това, че политическият живот на Петков приключи? Не, не означава.
 

Кирил Петков започна промяната като служебен министър на икономиката. Той показа, че има хора, които не ги е страх да променят България. Петков се превърна в лицето на промяната. Той и предаде смисъл, изпълния със значение. Петков показа, че България може да има образовани, възпитани и усмихнати лидери.


Това, което Петков не направи, е да превърне промяната в инструмент за запазване на собствената си власт. За разлика от Борисов, без който ГЕРБ не може да съществува, Кирил Петков започна нещо, в което могат да участват всички. Кирил е символ на промяната, но промяната не е само негова. Тя е на всички нас.


Да, Кирил Петков няма да е премиер. Идеите, принципите и непримиримостта му обаче ще останат на мястото си в лицето на Асен Василев. Петков осъзнава, че това, което започна, е много по-голямо от него. В България вече има ново поколение лидери, които не се интересуват от чекмеджета, а се борят за каузи. Тяхната кауза е България.


Промяната ще продължи без Кирил Петков като министър-председател, но със същата борбеност, непримиримост и надежа за България. Това не е проблем, защото целта никога не са били постове. Промяната е стремеж към по-добро бъдеще. Кирил Петков показа, че ако не те е страх, този стремеж може да бъде реалност.


България вече е друга. България гледа към бъдещето, където един Кирил е достатъчен, за да променим посоката. Кириловците ще стават все повече, защото видяха, че надеждата е по-силна от страха.

 

Емил Соколов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 43976 |15.02.2022 Бабикян: Люти лелки търчат по телевизиите, за да обяснят, че медиите у нас не стават за нищо . 6| 7457 |27.06.2020 Интелектуалци и духовници застават в защита на Горан Благоев . 0| 6047 |29.12.2018 Проф. Никола Владов: Отказите от донорство стават все по-малко . 3| 19352 |29.10.2018 ФРОГОКО: Без пенсионери в МО, но остават съветниците и пенсиите в политическия кабинет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads