Реклама / Ads
39| 8077 |23.07.2024 НАРОДЕН ГЛАС

"Кремълският ходжа и розовият домат на мирa". Как може да се усмихваш до посланика на държава, която всеки ден убива деца?

.
Елеонора Митрофанова и Даниил
"Кремълският ходжа и розовият домат на мира". Така майсторът на колажи и киберфолклорист Иван Червенков озаглави албум с 12 кадъра, които публикува в социалните мрежи. Няколко дни преди Русия да убие 12-годишния Кирил от Миколаив в ракетна атака, Даниил се е усмихвал до уши, застанал до посланичката на държавата агресор.
 

На снимките виждаме посланика на държавата агресор Русия - Елеонора Митрофанова, заедно с българския патриарх Даниил. И двамата - усмихнати до уши.





Снимката е направена от "Diplomatic LIFE", справка във Facebook страницата им показва, че е публикувана на 10 юли. Направена е на събитие по повод националния празник на Монголия.


.

 

Само преди дни стана ясно, че за Даниил няма агресор и жертва, има "фили и фоби". Ден преди това целият свят видя трупа на едно дете в Миколаив.

 

"Ако изхождаме от принципа на човеколюбието, ние ще сме на страната на всички човеци и няма да позволим тогава да ни разделят с разни фили и фоби", коментира новият български партиарх Даниил в отговор на въпроса дали е на страната на Русия в конфликта ѝ с Украйна в интервю по БНТ.

 

Докато Даниил говореше за руската война като за разделяне на "фили и фоби", Русия убиваше едно 12-годишно момче в Миколаив.

 

Петима души бяха ранени, а трима загинаха при руски въздушен удар на 19 юли.

 

Сред загиналите в резултат на руския въздушен ракетен удар по Миколаив е младият танцьор Кирил Дядюшк. Детето е било на 12 години и е танцувало украински народни танци.

 

На снимките от мястото на атаката се виждаха две тела, лежащи на земята. Едно от тях е силно осакатеното тяло на дете, покрито в кръв, прах и отломки. До него се вижда част от ракета. Ако не виждаме какво причинява Русия на практика, не е ясно дали можем да разберем в пълнота зверствата ѝ. Преценяваме да не покажем пряко кадъра. За тези от вас, които искат да го видят, той е достъпен тук.





Сега разбираме, че няколко дни преди Русия да убие Кирил от Миколаив, Даниил се е усмихвал до уши, застанал до посланичката на държавата агресор.

 

И извън шегата за "кремълският ходжа" - защото Даниил в един момент преди дни се молеше и за дъжд, и "розовият домат на мира" - защото Митрофанова носи розово екипче, остава въпросът - как е възможно главата на Българската православна църква да се усмихва до представителя на държава, която всеки убива деца.

 

ФрогНюз




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 4518 |23.07.2024 "Тъй ми се иска да взема всички отровени от пропаганда хора, да ги закарам на фронта и да видят какво означава “руски мир” . 33| 5577 |22.07.2024 Иво Инджев: Кой сега е “сенилният” в битката за Белия дом! . 5| 6981 |19.07.2024 Лазар Радков: Защо има толкова много пожари в България в момента ли? Вижте тази снимка . 29| 2960 |17.07.2024 "Няма смисъл, няма за кого": Недоверието е основната причина за ниската активност на последните избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads