Реклама / Ads
4| 8383 |15.09.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Кулезич за закона „Магнитски“, който свърза Чайката и Цацата в океана на световното право

.
Руският главен прокурор Юрий Чайка щял да гостува на нашия главен прокурор Сотир Цацаров за цели три дни следващата седмица, съобщиха медии. На официалната страница на Върховната касационна прокуратура засега такова съобщение не е публикувано. Но неофициално източници от прокуратурата са потвърдили новината, заяви Люба Кулезич.
 

Това е първото посещение на повелителя на руската прокуратура в страна от Европейския съюз и НАТО. В Щатите също не е гостувал. Там го водят за един от главните заподозрени за намесата на Русия в изборите за американски президент. В редица европейски страни пък го смятат за страстен гонител на опозицията в Русия и за преследвач на свободното слово.

 

Двамата му сина са милиардери. Произходът на богатствата им е сенчест и съмнителен. Чайка е сред хората, свързани с преследването и гибелта на адвоката Сергей Магнитски. Той плати с живота си в руски затвор своята битка с корупцията на най-високи нива в Русия и даде име на глобалния антикорупционен закон „Магнитски“, към който се обърна за защита прогоненият след умишления фалит на КТБ банкер Цветан Василев.

 

През май тази година пък г-н Цацаров се видя с г-н Чайка в Москва. Сайтът Терминал 3 твърди, че между тях е имало и други, неоповестени пред обществеността срещи.  По този повод ми хрумна следното орнитологично заглавие „Чайката обича да закусва с цаца“. Това си е чист зоологически факт. На какви вълни обаче прокурорът Чайка и прокурорът Цацаров /прякорът му в мрежата е Цацата/ поддържат тъй тясна близост помежду си? Отговорите могат да бъдат търсени в сферата на хипотезите. Възможно е срещата им да е в контекста на сюжета „Магнитски“, който по метафизичен начин свърза Чайката и Цацата в океана на световното право.

 

Ексгубернаторът на щата Ню Мексико Бил Ричардсън и вицепрезидентът на разследващата компания Джей Дабълю Ай Джоузеф Огъстин от своя страна го прехвърлиха директно в полето на г-н Цацаров. В документите изпратени в Щатския Сенат той е наречен един от извършителите на погрома срещу КТБ в съдружие с г-н Пеевски.

 

Дали посещението на Юрий Чайка е просто съвпадение с медийната и политическата възбуда у нас, провокирана от побългаряването на сагата „Магнитски“? Или е демонстративен знак за подкрепа от страна на Големия брат от Москва в момент, в който прокуратурата на Малкия от София отново в съдружие с държавата и КОЙ се сгромолясва с цялата си сила върху ключови предприятия от оръжейната ни промишленост?

 

И понеже го прави по матрицата, която помете КТБ, уместен е въпросът дали съветите и логистиката и тогава, и сега идват по линията, свързваща в хранителна верига руската Чайка и българската Цаца?

 

Ако е така, няма нужда повече да повтаряме КОЙ. Защото ясно и защото е страшно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3939 |14.09.2017 Депутатите отхвърлиха ветото върху Закона за опазване на околната среда . 0| 3933 |14.09.2017 Парламентът ще обсъди президентското вето върху Закона за опазване на околната среда . 1| 6310 |13.09.2017 Кулезич: На к’во е способен човек, когато си захапе топките…?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads