Реклама / Ads
15| 48512 |21.10.2024 НАРОДЕН ГЛАС

Любомир Жечев публикува разследването за "Исторически парк". Свалиха филма заради доклад от Киро Брейка /видео/

.
Постера на филма-разследване
Преди два дни филмът с разследването на влогъра Любомир Жечев за "Историческия парк" бе качено за свободно гледане в YouTube. Днес обаче, след докладване от Кирил Кирилов - Киро Брейка, разбираме, че видеото е свалено. Самото видео пък представлява близо тричасов филм, в което се показват данни за икономическото състояние на Парка, търси се и отговор на въпроса - понци схема ли е "Исторически парк".
 

Премиерата на "Исторически парк - Царството на Освободителя" се състоя в НДК по-рано през октомври в София, прожекция имаше след това и във Варна, както и още една в София.





"Исторически парк – Царството на Освободителя“ е документален филм, който разказва как Ивелин Людмилов Михайлов осигурява десетки милиони за построяването на Исторически парк край село Неофит Рилски. Филмът търси отговор на въпроса: Понци схема ли е "Исторически парк" или проект, който ще върне величието на България?", пише Жечев.

 

Заради претенция за авторски права филмът на Любомир Жечев за "Исторически парк" беше свален от YouTube, казва той във видео, публикувано във Facebook.

 

Става въпрос за т.нар. strike - при публикуване на съдържание в YouTube всеки засегнат на тема авторски права може да оспорва, но такова оспорване може да бъде обжалвано. В 90% от случаите такива "strike"-ове падат, но процедурата е по-тромава - а Жечев се закани да си търси правата в съда.

 

По думите на Жечев, активно докладване идва от Кирил Кирилов - Киро Брейка. Кирилов беше един от най-активните агитатори в подкрепа на "Величие" и остана в лагера на Ивелин Михайлов и след разцеплението на парламентарната група в 50-о Народно събрание.

 

 

Жечев показва съобщението от модераторите на YouTube за това, че е получено искане за сваляне на съдържанието от Кирил Кирилов, и то с обвинение за нарушено авторско право заради използвани 13 секунди от негов клип в продукцията.

 

"Докато тече обжалването към YouTube, може да гледате Исторически парк - Царството на Освободителя във Vimeo", пише още Жечев. Филмът може да бъде гледан ТУК.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 3262 |20.10.2024 Юлия Навалная: Искам Владимир Путин да се превърне от цар на Русия в затворник . 3| 12676 |16.10.2024 Трагедия в сянката на скръбта: Доротея Волева загуби Николай Волев в деня на прощаване с Кирил Маричков . 2| 10414 |15.10.2024 България се прости с Кирил Маричков. Стотици изпратиха рок легендата в „Света София” /снимки/ . 8| 11740 |13.10.2024 Целият парк пред НДК огласен от звуците на стотици китари в памет на легендарния Кирил Маричков /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads