Реклама / Ads
10| 11330 |11.04.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Методи Андреев за Фрог: Продължаваме да плащаме десятък на ДПС

.
Методи Андреев
Никой не говори за далаверите на ДПС. Сякаш някой му чисти непрекъснато името. Ако се говори за ДПС, то се говори като за гарант на етническия мир. Ние продължаваме да плащаме десятък на ДПС, както и Борисов, поддържайки тази невярна постановка, пусната от кукловодите от ДС. Това заяви пред Фрогнюз Методи Андреев, депутат от 43-то НС.
 

Занимават ни с апартаментите на ГЕРБ и БСП, но някак си тихомълком минава между редовете сагата с КТБ, минава между редовете намерението на правителството да започне да строи „Белене” и „Турски поток” – губещи политически проекти, вредни за българския национален интерес. Колко хора знаят, че Министерство на финансите е осъдено на първа инстанция, защото не е искало да отговори на въпрос, зададен от Мартин Димитров и Петър Славов колко от обещаните милиард и 400 млн. от масата на несъстоятелност на КТБ са събрани до момента. Ако министерството си е свършило работата, дали щеше да скрие това?! Защо Борисов не коментира този въпрос, след като обеща, че докрай ще изчисти казуса КТБ? В същото време премиерът е абсолютно безкомпромисен към членове на ГЕРБ, които не са за оправдаване, но подадоха оставка.





В стандартите му има задкулисие. Делян Добрев подаде оставка, а Владислав Горанов, който не казва докъде са стигнали със събирането на парите на КТБ и живее без наем в апартамента на своя кръстник, няма оставка. Въпросът с оставките е политическа мимикрия, която няма и капка катарзис. Става дума за разправа в ГЕРБ с хора, които не са в правия път. За Ангелкова и Горанов се говори, че са в топла връзка с ДПС, а Борисов не предприема спрямо тях никакви мерки. Първото правителство на Борисов бих нарекъл Надежда, второто – Разочарование, а третото – Катастрофа.

 

ГЕРБ възложи на така наречените си групи за мръсни поръчки да обвини БСП в кражба. ГЕРБ не отричат, че са ползвали благините на властта и продължават да го правят, но казват: „БСП са същите”. И са прави – те не само са същите, но и са еднояйчни близнаци в схемите за източване на пари от държавата. В същото време БСП казват: „Да, ама ГЕРБ крадат повече от нас”. И те са прави. Никой обаче от тях не говори за ДПС. Сякаш някой му чисти непрекъснато името. Ако се говори за ДПС, се говори като за гарант на етническия мир. Това е най-съвършената глупост, измислена от ДС, за да оправдае съществуването на ДПС. Българският етнически мир се дължи на гена на бай Иван и бай Ахмед. Ние продължаваме да плащаме десятък на ДПС, както и Борисов, поддържайки тази невярна постановка, пусната от кукловодите от ДС.





Създава се впечатление, че сякаш ДПС са извън корупционните скандали. ДПС със своето влияние в прокуратурата е гаранция, че нямат да бъдат наказани за откраднатото верни на заверата политици. Всъщност с огромното влияние, което има Делян Пеевски и схемите на модела КОЙ в прокуратурата, виждаме, че в основата на този порочен корупционен модел стои ДПС.

 

Само преди месец станахме свидетели на завидния бизнес нюх, който почетния председател на ДПС прояви. Той си закупи срещу 3 500 лв. акции за нещо, което струва над 70 млн. лева. Било частна сделка, казват от прокуратурата. Нямало какво да разследват. Но Ахмед Доган не е кой да е. На никой ли не му мина през акъла, че покупката може да е в резултат от търговия с влияние или нещо друго?! Никой не коментира също как Доган си купи сараите, на каква цена… Никой не се интересува и не иска да разследва как така държавата даде на купената от Доган централа ТЕЦ „Варна” студен резерв за над 25 млн. лв.

 

Когато бях в 43-то НС внесохме с Валентин Касабов сигнал в прокуратурата за Мустафа Карадайъ. През 2003 г. той е придобил апартамент за без пари. Тогава е бил заместник председател на Агенцията за след приватизационен контрол. Шефът на агенцията му предлага да си купи ведомствен апартамент с площ близо 100 квадратни метра.

 

Областният управител от квотата на ДПС Росен Владимиров казва, че данъчната му оценка е близо 55 хиляди лева. Росен Владимиров обаче предлага цена малко над 24 хиляди лева. Впоследствие с решение на началника на Карадайъ и Росен Владимиров му се дава правото 75% да плати с компесаторни записи, които по това време вървяха между 20 и 30 ст. Излиза, че Карадайъ си е купил ведомствен апартамент от 100 квадрата за близо 12 хиляди лева. В тази връзка съветвам разследващите журналисти да проверят в района на Докторската градина в София кои знакови лица на ДПС живеят и на каква стойност са придобили апартаменти по декларация.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 17041 |27.03.2019 Октай пред Фрог: Ако Борисов не отиде на предсрочни избори, ДПС ще го доунищожи . 4| 6210 |26.03.2019 Проф. Палангурски за Фрог: Политиците си мислят, че трябва да си уредят живота . 3| 6834 |25.03.2019 Е. Славкова за Фрог: Ердоган отговори на терора в Нова Зеландия с църквата „Св. София” . 7| 10121 |22.03.2019 Сестра Мая Илиева за Фрог: Има натиск от директори върху колегите ми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads