Реклама / Ads
15| 11918 |06.02.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Методи Андреев: Срещу Лозан Панов се извършва държавен преврат

.
Методи Андреев
Има заплаха за председателя на ВКС Лозан Панов. Той може да бъде отстранен. Проверката, която той поиска по делото ”Иванчева”, е повод да бъде подгонен. Фактът, че Инспекторатът извършва проверка, е индиция за това. Това заяви в предаването „Честно казано с Люба Кулезич” съдия Даниела Мавродиева.
 

В новата ни демократична история няма друг случай, в който да искат да бъде отстранен председателя на ВКС. Прокуратурата е изпратила писмо до съда да не изпълнява решението на съдия Панов по делото "Иванчева". Съдии, които са от политическата квота на ВСС, казват, че трябва да има проверка на Лозан Панов, защото той е превишил правата си. Това, което се случва, е държавен преврат в съдебната система. Казвам държавен, защото държавата подкрепя това, коментира от своя страна Методи Андреев, народен представител от 43-то НС.

 

ВСС трябва да изложи съображения за отстраняването на Лозан Панов. Нелогично е разпоредената проверка от Лозан Панов да бъде причина за отстраняването му, тъй като това е негово право, казва съдия Даниела Мавродиева.

 

ВСС беше договорен от всички парламентарно представени партии. Това е политическа договорка. Във ВСС има толкова скрити лимонки, които са изпратени да изпълняват задачи. Кой от предишните шефове на ВКС е бил толкова критичен? За 30 г. един-двама. Лозан Панов е важна личност, която пречи на статуквото да овладее съдебната власт. На прокуратурата й трябват съдии, които да реализират техните обвинения. Тази година ще има избор на нов главен прокурор. На мястото на Сотир Цацаров трябва да дойде друг другар, който да пази омертата. Представете си, че новият главен прокурор е Гешев, а старият е на мястото на Лозан Панов, допусна Методи Андреев.

 

Ако бъде отстранен Лозан Панов, ще бъде нарушено върховенството на правото. Ще станем държава подобна на Турция. Съюзът на съдиите ще подкрепи съдия Лозан Панов, но не знам останалите колеги дали ще го направят, каза още съдия Даниела Мавродиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 12341 |23.01.2019 Ще празнува ли с хоро и потури Каракачанов 40 г от акцията на ДС срещу циганите? . 1| 9613 |09.01.2019 Жестока репресия срещу журналисти в Румъния след разкрития за лидера на социалдемократите . 5| 12096 |09.01.2019 Адв. Карадалиев: Над 20 сигнала съм подал срещу Гешев и Цацаров за незаконни действия . 4| 7273 |12.12.2018 Адв. Савова: Пускат се СРС-та с неясен произход срещу Иванчева, които обслужват прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads