Реклама / Ads
9| 20965 |03.10.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Радан Кънев: ГЕРБ са ужасени, че Борисов може да предаде целия модел ”Цветанов”

.
Радан Кънев
ГЕРБ са ужасени, че Борисов може да предаде целия модел ”Цветанов”. Усещането на хората, които движат обществото е, че удряме дъното, че дълбаем морална криза. И Фандъкова заговори за политика, защото в София роднинската пирамида е много по-голяма. Антон Тодоров не може да бъде тема за сериозен разговор. Това заяви зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев.
 
Намираме се в един от най-тежките периоди. Независимо, че се намираме в благоприятна международна конюнктура. Усещането на хората, които движат обществото, които търсят образованието,  усещането е, че удряме дъното, че дълбаем в криза, която има преимуществено морален характер. Не икономически, каза още в "Честно казано" пред BiT той.

Нямам други амбиции ,освен да помагам на партията, да търся път към вечно неслучващата се консолидация на дясното в очакване на алтернатива, която да не е БСП. Фалшивото на комунистическата партия е достатъчно реално, провалите им са достатъчно познати. Амалгамата между  стара и нова мафия, този кадаиф е отвратителен. Това са кадри на БКП и БСП. Проблемът е във все по -настъпателният комунистиески манталитет. Има готовност да ни върнат в 80-те години, посочи политикът

Хасковката картинка е модел на българското общество от 80-те години. Ясно е, че трябва да има алтернатива,  която не се случи. Докато няма елемент на извинение, усещането е, че следващият път, пак ще е нефелен. И пак ще се подходи користно към процеса на обединение. Политиката е да поведеш хора, с които си различен, обясни Кънев.

Не мисля, че Антон Тодоров може да бъде тема на сериозен разговор. Не ми е на нивото. Добре е, че някой в ГЕРБ прояви разум. Колкото и  карикатурен да изглежда Георги Марков, той  е бил конституционен съдия, гласува, че КС не може да  проверява дали си ченге. Той е от първородния ни грях. Докато при Антон Тодоров карикатурното впечатление е водещо. Така коментира той двама от новите депутати на ГЕРБ.

Нормално е младите демократични движения да се събират, цепят, пак да се събират. Трябва да подхождаме с голямо търпение. Трябва  да приветстваме щом тръгва нов процес на консолидация. Много хора казват, че е след дъжд качулка. Но по-добре късно отколкото никога, разсъждава Кънев.

Той коментира и управлението на ГЕРБ: Виждат се щетите за държаата в избора на Мавродиев за шеф на ББР, в избора на новия ВСС, в социалистическия модел на икономиката. Тия, които си късат ризите за Делян Добрев, не го защитават. Те защитават модела "Цветан Цветанов". Ужасени са, че Борисов може да предаде целия модел "Цветан Цветанов". Този "Дрийм тийм" в Хасково трябва да  работи не за партията, а за хората, заяви Кънев.

Кога сте чували Фандъкова да говори за политика. Видя, че Борисов може да посегне  на пирамидата на роднинските назначения, която в София е много  по-голяма и заговори,  обясни той в допълнение.

Проблемът с корупцията в системата стои нерешен и се зедълбочава. Това, че главният прокурор се държи арогантно с нас е по-малък проблем. Той може да не се държи просташки, но проблемът  в съдебната система, щеше да си стои, отговори той на въпрос за отношението и  думите на Цацаров към него и Христо Иванов.

Радан Кънев посочи и как ще се върви към обединение на дясното. Когато подцениш слабостта си или надцениш силите си, стават големите гафове. Нека като сме слаби да си го признаваме и да работим, за да сме по-силни. Тудно е взаимодействието сред българските демократи. Станали сме крайни индивидуалисти. И способност за взаимни компромиси няма. Трябва да се търси обединяване на по-широк кръг организации и личности. Трябва да се осъзнае, че само десницата е алтернатива на  ГЕРБ. Трябва да се подходи към това с възпитание, а не с насмешка, смята Кънев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5718 |18.04.2024 Мартин Димитров за ФрогНюз: Стратегията на ГЕРБ е комисията за "Турски поток" да не заседава . 3| 2902 |17.04.2024 Тетяна Станева за ФрогНюз: Никога пропагандата не върви просто така, винаги след нея идват танкове . 19| 6304 |16.04.2024 Пламен Димитров: Защо Борисов внезапно смени на 180 градуса стратегията на ГЕРБ за правителството? . 5| 2748 |16.04.2024 "Неиздадени дипломи" - украинските студенти, които никога няма да се дипломират. Русия ги уби

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads