Реклама / Ads
14| 5736 |17.12.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Москов: Пътят на Радан не е правилен

.
Петър Москов
Реформаторският блок е структурата, която може да си постави за цел да търси промяна заедно с коалиционните си партньори. Не виждам друг начин, нито друга възможност. Това заяви в сутрешния блок на бТВ министърът на здравеопазването Петър Москов, който след като ДСБ обяви, че остава в опозиция, реши да остане здравен министър и подаде оставка като зам-председател на партията на Радан Кънев.
 
На въпрос чий министър е, той бе категоричен: „На Реформаторския блок. Съм и винаги ще бъда“. Хората, които ме наричаха гербаджия, сега са на заплата в ГЕРБ, недоумява той.

Попитан кой е предложил Екатерина Захариева за правосъден министър, Москов отбеляза: „Екатерина Захариева е предложение, около което управляващата коалиция, а след това мнозинството, се обедини. Тя получи гаранции за истински реформи“. Помолен да коментира твърденията, че Захариева е лансирана от президента Росен Плевнелиев, министър Москов посочи: „Тя е дясната ръка на президента Плевнелиев. Когато преди 2 години всички бяхме на улицата заради онези лоши неща, Плевнелиев и президентската институция бяха единствената институционална опора“.

„Христо се бори, бори се със сърцето и душата си за това нещо. Начинът на блока да покаже нуждата от своето съществуване е ясните резултати от това управление“, отбеляза още Москов, изтъквайки, че след вчерашните нападки на Лютви Местан в парламента срещу Христо Иванов, той се обадил на Иванов по телефона, за да го подкрепи. Не можеш да очакваш от политическата ти опозиция да играе с теб, категоричен бе Петър Москов.

Относно решението на Радан Кънев първи да излезе в опозиция, Москов каза: „Аз безкрайно разбирам личната опозиция на Радан. ДСБ не трябва да се капсулира“.

 "На мен не ми е за първи път позицията ми в ДСБ да е различна от тази на мнозинството. Наричали са ме гербаджия, хора, които сега са на заплата в ГЕРБ", разкри той.

"Ние с Радан ще продължим да си водим разговорите. Тук става въпрос за принципно различие. Аз не съм съгласен с излизането от властта и отиването в опозиция. Надявам се, че Радан Кънев има път назад. Да приемем, че Блока е отстоял принципите си", добави здравният министър от РБ.

"Не приемам личната му позиция да се превръща в позиция на цялата партия", отсече Петър Москов по адрес на председателя на ДСБ. "Пътят, по който Радан Кънев поведе партията е неправилен. Тези действия ще доведат до други, които после трудно ще можем да обясним", каза още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 5274 |11.03.2015 Радан Кънев: Двете лица на ДПС са заплаха за националната сигурност . 5| 5690 |06.03.2015 Ченгета пред Фрог: Оставката на Лазаров е изстрадана, не можем да й се зарадваме . 39| 5901 |25.02.2015 Радан Кънев: Гласувах „против” . 9| 5798 |24.11.2014 Министър Москов: Няма да вдигнем здравната такса на пенсионерите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads