Реклама / Ads
1| 4501 |11.02.2017 НАРОДЕН ГЛАС

РБ настоява за по-строг контрол при изплащането на инвалидните пенсии

.
Реформаторският блок ще предложи Българска национална доктрина. Една от идеите е сънародниците ни от етнически общности в чужбина да получават паспорти с предимство, но с ангажимент да живеят и работят поне пет години в България. Това съобщи Емил Кабаиванов от СДС, който е и член на Националния координационен съвет на блока, като допълни:
 

Когато получиш български паспорт, ти трябва да гарантираш, че примерно пет години ще живееш и работиш в България, а не българският паспорт да ти е билет -транзитен, за Европа или за света. В официални български правителствени сайтове, например на Министерството на образованието, трябва да може всеки българин, в която и точка на света да се намира, да може да отвори и да прочете един български учебник по история за десети клас, един български учебник по български език и литература за пети клас.

 

Реформаторският блок още предлага обезщетенията за безработица да се отпускат само при завършен първи гимназиален етап. Това обяви Димитър Делчев от Националния координационен съвет на РБ. Аргументът е, че сега определени общности не получават добро образование, поясни Делчев:

Завършването на първи гимназиален етап е правилното условие, което би било подходящо да бъде въведено в закона, за да се изплащат обезщетения за безработица. В противен случай се получава един затворен кръг - хората не се образоват, няма как да си намерят добра работа и тежат на социалните системи. Реформаторският блок настоява и за по-строг контрол при изплащането на инвалидните пенсии, за да не се злоупотребява с тях, съобщи БНР.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5037 |28.10.2016 Безконтролното наливане на пари на ромите ги превръща в паразити . 0| 4720 |19.07.2016 Депутати резнаха леко безконтролността на Цацаров . 5| 5908 |11.03.2016 Миков: Само за днешния парламентарен контрол населението намалява с 10 – 12 души

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads