Реклама / Ads
2| 4687 |06.09.2021 НАРОДЕН ГЛАС

Николай Милчев: ”Съединението прави силата”, но късото съединение прави пожари

.
Николай Милчев
”Съединението прави силата”, но късото съединение прави пожари. А в България напрежението и жегата са много големи. На днешния ден погледите ни са отправени към Пловдив. Там са струпани камери, новини и предавания. Там довечера ще дойдат големците на държавата за тържествена заря-проверка.

Винаги съм си мислел, че тези заря-проверки с илюминациите и четенето на висок глас на заслужили имена приличат на звездопади. Звучат имена и светещи ракети от небето падат и угасват.

 

Дори една година в Ловеч ракетите бяха се измокрили и буквално щяха да ни изгорят косите и вратовете, като се сипеха върху нас. Размина се само с уплаха и викове.
6 септември е бил подминаван, загърбван, забравян и затова ни е още по-скъп. Само да погледне човек картата на България, и като си я птедстави разкъсана по билото на Стара планина, изтръпва. Стигат ни другите липси и отчупени части от Родината.


Но земята, включително и българската, не е гланцово блокче, да я режеш с ножица и да я лепиш, както ти харесва. Макар че и днес, пред очите ни, по волята на новите Велики сили се цепят държави и народите се разбягват кой където види като стада животни. Затова не е хубаво, ама никак не е хубаво , господа политици от телевизиите, и на този ден да си правите самореклама и да извъртате огледалото на историята към собствените си физиономии.


Големец от Пловдив се хвали, че отменил коктейла след тържествата с цел опазване здравето на поканените за коктейла. Господи, каква иновация в епидемиологичните мерки!
Друг баш големец, бивш държавен глава, си научил предварително наизуст цитат от Ленин, за да подчертае едновременно какъв антикомунист е, какъв държавник съединител е и колко най - силно обича НАТО и ЕС.


Политическата самореклама и изкъпването на личния имидж преди президентските избори е обяснимо, но не и точно на 6 септември, господин експрезидент.
Милата ни татковина, скъпата ни България - дори и днес все още пращи по шевовете, щом стане дума за политика, власт и лична изгода.

Но да не забравяме най-важното - Да живее 6 септември, да живее Съединението!

Да живее Съединението на Сърцата ни!


Николай Милчев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 12409 |20.08.2021 Николай Хаджигенов пред Фрог: Гешев лъжеше, излъчваше страх . 12| 61423 |13.08.2021 Поетът Николай Милчев: За Тошко Йорданов, за училищния фолклор и котленските хаджии . 33| 33016 |04.08.2021 Николай Милчев: Вечно събуждащата се физиономия на хаджи Тошко трябва да бъде държана далеч от политиката . 28| 8378 |30.07.2021 Николай Милчев: Президентът спазва Конституцията и отговаря на почти обявената война от Славеевата партия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads