Реклама / Ads
0| 4860 |29.03.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Нинова в откровен разговор със студенти за политиката, властта и желанията на младите

.
В откровен разговор за политиката и мястото на младите хора в нея се превърна срещата между зам.-председателя на парламентарната група на БСП Лява България Корнелия Нинова и представители на клуба на студентите политолози от Софийския университет. Нинова бе гост на клуба по повод 8-годишнината от създаването му.
 

В началото на срещата депутатът от левицата запозна студентите с изследване, фокусирано върху младите хора, техните интереси и изисквания към политиката. По думите й, анкетираните млади хора показват завидна мъдрост с преценката си, че на първо място са важни здравето, образованието и икономиката и именно за тях искат да се харчат публичните средства. В тази връзка тя изтъкна огромното разминаване между тези очаквания и днешната политика. "Точно това са сферите, в които цари най-голям хаос.Увеличават се парите за здраве, а то става все по-недостъпно.Вземат се пари от общинските и държавните училища и се дават на частните.държавното образование загива. Толерират се монополи и корпорации, а малкият и семеен бизнес се унищожава. 2% от човечеството притежават 80%от богатството на света. Тази пропаст доведе световната криза, от която народите помъдрява, а лидерите оглупяха", каза още депутатът. 

 

.Нинова представи на студентите възможностите за младежко предприемачество и професионална реализация и отговори откровено на десетки въпроси за кризата и бежанците,за мерките за преодоляване на регионалните различия между големите градове и слабо развитите населени места, пое ангажимент да вкара студентите в комисиите на парламента,където да си казват мнението по законопроекти.

 

Накрая народният представител се обърна към тях с думите: Където и да сте, с каквото и да се занимавате, мислете за България и поставяйте националния интерес над всичко. Не се кланяйте на чужди господари и имайте  самочувствие, че сме стойностен народ".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 10513 |12.03.2016 Парамов откровен за агентурата, ДС-то и банките . 0| 5485 |17.07.2015 Нинова към Борисов: 1646 населени места са без хляб, умишлено ли e това? . 0| 5140 |02.11.2014 Завършиха разговорите между ЧЕЗ и НЕК за ТЕЦ "Варна"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads