Реклама / Ads
3| 5163 |07.11.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Перущица въстана срещу фотосесия на певицата Рут Колева

.
Рут Колева
Перущица въстана срещу фотосесия на певицата Рут Колева, снимала се по предизвикателно боди върху костницата ”Паметник на трите поколения”. Мемориалният комплекс в града е построен в памет на загиналите в Априлското въстание, Деветосептемврийскиия преврати на антифашистката борба.
 

Жителите на Перущица определят случилото се като абсурден акт към българската история.

Кметът на Перущица Мария Вълканова е подала сигнал до прокуратурата.

“Смятам, че това е най-нормалната реакция, все пак това е обида към всички граждани на Перущица и към нацията ни. Има и нарушаване на обществения ред", категорична беше Вълканова.

 

''Достъпът е свободен до саркофага и всеки може да се снима, но не по този грозен начин. Певицата не е искала разрешение от кметството, за да направи фотосесията си на паметника'', обясни кметицата.

 

"Този паметник на връх "Власевица" е построен на мястото на първия защитен въстанически пост по време на Априлското въстание. Той е построен през 1976 г. по случай 100-годишнината от Априлското въстание", добави Невена Чавдарова от Историческия музей в Перущица.

 

Самата Рут Колева даде обяснение за случилото се:

"По повод снимките от фотосесията на списание ELLE България, заснета на Паметника на трите поколения край Перущица, бих искала да дам следния личен коментар. Нито аз, нито екипът, организирал, продуцирал и осъществил тези снимки, сме имали намерение да накърним паметта на българските герои, загинали в Априлското въстание или в друг възродителен процес или събитие, част от националната ни история и самосъзнание. Като пра-правнучка на опълченец на Шипка (Кирил Балкански) винаги съм отдавала почит и уважение на националните ни герои и поднасям личните си извинения на хората, които виждат в тези снимки някакво оскверняване на българската история и памет", написа певицата в социалните мрежи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4959 |04.11.2022 Атанас Славов, ДБ: Влязохме в коалицията на цивилизованите държави . 4| 5999 |03.11.2022 Даниел Смилов: Два варианта за правителство имат шансове да съберат подкрепа . 2| 6936 |02.11.2022 Икономистът Красен Станчев: Облагане печалбата на ”Лукойл” - да, ама не . 17| 8306 |01.11.2022 Теодор Ушев: Българският народ ненавижда и презира будителите си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads