Реклама / Ads
13| 6622 |23.01.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Политолог пред Фрог: За кръчмите е поведението на Борисов

.
Страхил Делийски
След няколко месеца чакане се заговори за реално управление. Всеки един програмен управленски документ има смисъл, когато се реализират мерките. Тук опираме до ролята на премиера. Той няма голямо участие в създаване на управленската рамка, не му е това силата. Не иска да бъде ангажиран с определен тип решение, да не носи отговорността, коментира пред Фрог нюз политологът Страхил Делийски.
 

В момента наблюдаваме управление тип разпарчетосване на сектора и всеки си гледа гьолчето, което е обречено на неуспех. Борисов се опитва да направи следното: На тези им дадох това, на онези – онова. Ако има някакъв проблем, питайте ги тях, не мен. Това се опитва да внуши. Управлението обаче трябва да им център и посока. Да не забравяме, че идват местни избори и ще се правят анализи на свършеното. ГЕРБ няма да се яви като коалиция с управляващите партии и ще бъде много удобно да се прехвърлят неуспехите на коалиционните партии, а успехите да се препишат на ГЕРБ. Но ако партньорите започнат да си присвояват заслуги, какво ще прави Борисов?!, пита Делийски.  

 

Шегата на Бойко Борисов за жената президент не е за висотата на министър-председател, а за град, близък до София. Това не е поведенческа култура на европейски политик. Колкото различен да го изкарат пиарите на Борисов, достатъчно е веднъж да се появи на публично място, за да развали всяка пиарска  магия.

 

Голяма част от обществото се отъждествява с такъв тип култура. Това е културният код на доста български избиратели, но не и на европейските министър-председатели. Този код включва и това да кажеш едно и след това да се отметнеш. Този поведенчески модел е характерен за кръчмарското общуване. Трудно ще се одържа баланса между автентичната култура на Борисов и заявките на стожерите на това правителство.

 

Вече е дошло време за управляване и ако то не е координирано, правителството не го чакат добри дни. На това управление изключително много липсва БСП. Това е другият подводен камък, който може да обърне лодката. Няма го лошият враг отвън и неминуемо, понеже такъв е стилът на Борисов, той ще бъде намерен отвътре, предупреди политологът.      

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 70| 9074 |25.01.2015 Костадинов за Фрог: Да спрем от антибългарското училище децата си! . 3| 5929 |22.01.2015 Менко Менков пред Фрог: Делото „Октопод” може да бъде спряно . 4| 8590 |22.01.2015 Г. Каменарски за Фрог: Простащината и слободията не са свобода на словото . 10| 7283 |21.01.2015 П. Бочаров пред Фрог: Свободата на словото – приказки „ала-бала” в съвременния свят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads