Реклама / Ads
70| 9027 |25.01.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Костадинов за Фрог: Да спрем от антибългарското училище децата си!

.
Костадин Костадинов
Днес моето дете, живеейки в уж българска държава, посещава уж българско училище, но в уж българските му учебници няма нищо българско. Изпълнени с блудкава каша от лъжи, полуистини и пропагандни антибългарски постулати, те не възпитават у детето ми българско самосъзнание.
 

Всичко друго възпитават в него, само не и това. Е? Какво да сторя? Няма как да избягам в планината, макар че под формата на емиграция в чужбина много мои приятели вече го направиха. Не искам. Там пак няма да израсне като българче, констатира за Фрогнюз историкът и общински съветник от Варна Костадин Костадинов.

 

Аз сам нищо не мога да направя. Но ние заедно можем много. Вече заявих, заедно с още много родители, че ако тези "учебници" не бъдат изхвърлени от учебната програма, ще спрем децата си от посещение на тези часове. Ако и това не подейства, ще ги спрем напълно от училище. Така и така се налага да ги дообразоваме след като се приберат, за да им обясним истинската история на нашия народ. Така и така даваме или ще даваме пари за частни уроци. За какво да караме децата си да правят едно и също нещо два пъти? Така че замислете се и вие. Искате ли децата ви да растат по този начин, или искате да принудите колониалната ни администрация, изпълняваща ролята на правителство, да се съобразява с нас, българите? Изборът е ваш. Аз моят вече го направих, заключава Костадинов.

 

Той заяви за Фрог, че призивът му вече е намерил много съмишленици, получил е обаждания от близки, приятели и напълно непознати, които са готови да се присъединят към каузата, да спрат децата си от учебни занятия в училище и да ги образоват сами в домашни условия, но в духа на изконните национални български ценности.  Конкретен повод за протеста са текстове в учебниците по „Човекът и обществото” и „Литература”, но не се визират само единствено тези учебници.

 

Ако до 2 седмици министърът на образованието Тодор Танев ще организира среща, на която да оповести конкретен срок за подмяна на учебниците от основния курс, родителите ще спрат децата си от училище, заканиха се възмутените родители.

 

Повече по темата четете - ТУК

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5919 |22.01.2015 Менко Менков пред Фрог: Делото „Октопод” може да бъде спряно . 4| 8572 |22.01.2015 Г. Каменарски за Фрог: Простащината и слободията не са свобода на словото . 10| 7249 |21.01.2015 П. Бочаров пред Фрог: Свободата на словото – приказки „ала-бала” в съвременния свят . 7| 6375 |21.01.2015 Асен Агов за Фрог: В Европа и САЩ свободата на словото също е кът

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads