Реклама / Ads
3| 8800 |07.10.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Политолог: Резултатът от изборите е предопределен

.
Димитър Димитров
Не предстоят изненади на предстоящите президентски избори. По-скоро ще имаме една рутинна процедура, в която кандидатът, който ще бъде избран, е до голяма степен предопределен и това е Цецка Цачева. Това каза политологът Димитър Димитров, цитиран от Фокус, във връзка с предстоящите президентски избори и предхождащата ги предизборна кампания.
 
„В подготовката на изборите ключов бе моментът в началото на август, след който се разбра, че няма да има един кандидат на левицата. В кампанията ген. Румен Радев, който е регистриран от Инициативен комитет, ще бъде притиснат в сандвича на кандидатурата на Ивайло Калфин и Татяна Дончева, донякъде Пламен Орешарски и кандидатурата на Патриотичния фронт, което значително намалява шансовете неговият резултат да бъде конкурентоспособен на този на Цецка Цачева. Има и известни интриги като например дали ще стигне Цецка Цачева магическото число от милион гласа или ако го надмине, с колко. Ще премине ли подкрепата за ген. Радев 500 000 гласа, как ще се представи двойката на Патриотичния съюз, съотнесено към останалите партии, в частност към двойката на Реформаторския блок”, коментира политологът.

Според него това обаче са детайли, които интересуват много повече експертите, които ще коментират и анализират. По думите му картината е устойчива и изглежда почти замръзнала. „Вероятността самата кампания да направи размествания в нагласите, е много малка. Трябва да има някакво голямо сътресение, но не се и досещам от къде би дошло такова. Нека подчертая дебело, че не се намираме в 2013 година, когато в мрачен символ на протеста се превърнаха серията самозапалвания, нито в 2014 година, когато протестиращите в София се събираха всяка вечер. В момента общата конфигурация е такава, че не виждам начин да се мотивират значим масив гласове в полза на кандидат, различен от този на ГЕРБ”, каза още Димитър Димитров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2734 |17.04.2024 Тетяна Станева за ФрогНюз: Никога пропагандата не върви просто така, винаги след нея идват танкове . 19| 6228 |16.04.2024 Пламен Димитров: Защо Борисов внезапно смени на 180 градуса стратегията на ГЕРБ за правителството? . 5| 2686 |16.04.2024 "Неиздадени дипломи" - украинските студенти, които никога няма да се дипломират. Русия ги уби . 20| 5133 |14.04.2024 Загина бесарабският българин Роман Юхневич, с позивна Болгар. Всеки български патриот дължи съпричастие с украинската борба

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads