Реклама / Ads
0| 13333 |11.10.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Проф. Слатински: Войната на Путин с още един план - сблъсъкът между ФСБ и Службата за външно разузнаване

.
Николай Слатински
Войната на скрития в бункера, обезопасен надеждно срещу оръжия за масово унищожение, Цар Плъх против Украйна, има и още един план - това е тежкият сблъсък между Федералната служба за безопасност (ФСБ, раковото образувание на КГБ, от което се пръкна и самият Цар Плъх, обобщено казано - Вътрешната сигурност) и Службата за външно разузнаване (СВР, външно-политическата ръка на КГБ, където още витае аналитичният дух на Евгений Примаков).
 

След тоталния провал в Украйна на ГРУ (Главното разузнавателно управление, главорезната кохорта на военните разузнавачи), Цар Плъх му е бесен и замислял радикални кадрови промени там, доколкото в Москва се шепне, цялото ръководство на ГРУ за наказание и назидание щяло да бъде изстреляно на фронта (изстреляно е все пак по-добре от разстреляно!).


Говори се, че СВР, която е много по-интелигентна от тъпоумната и жестока ФСБ, е стигнала до извода, че Цар Плъх е вече неуправляем, истериите му ескалират, параноята го тресе и за Русия няма спасение докато той я командва от бункера. Една работна версия, която ще може да бъде проследена евентуално в близките седмици е резултат от прилагане от СВР на стратегията на екстремалния риск. Тя в случая се изразява(ла) в подтикване на Цар Плъх към отчаяни, безразсъдни, налудни и свръхрадикални заповеди и действия, вдигащи залозите до недопустимия предел. Само така Цар Плъх може да бъде дискредитиран до абсолютно неприемлива степен. И само така той може да стане нежелан и неприемлив и от ФСБ, които изповядват стратегията на бавното задушаване на Украйна и изтощаване и разколебаване на Запада в условията на тежката зима.


Идеята на СВР е наистина силно рискова, но в условията на днешна Русия единствено способна да доведе до свалянето на Цар Плъх. В нея се вписват кървавите безумия при бомбардировките срещу цивилни цели и гражданско население, които за обикновените руснаци са категорично неприемливо пресичане на ужасни и неморални ервени линии. Целта е Путин да бъде тласнат към заповед за тактически ядрен удар, която заповед (без изпълнението й) да доведе до свалянето му от власт. Защото, според изводите на СВР никой разумен човек, дори кагебистите от ФСБ и солдафоните от ГРУ не биха допуснали употреба на ОМУ.


Проф. Николай Слатински




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 14145 |26.09.2022 Костадинов ръси лъжи в ефир и повтаря тезите на Кремъл за войната в Украйна . 4| 14145 |23.09.2022 Проф. Слатински: Страхливец ли е президентът? Каза ли нещо за бункера на Путин и мобилизацията? . 5| 8472 |19.09.2022 Проф. Тагарев: Преврат в Кремъл ще има, при паническо бягство на руските войници . 2| 24400 |14.09.2022 Адв. Велислав Величков и Огнян Стефанов: Бившите управляващи са дали 3 млрд. за проект, обслужващ Путин, за да започне войната в Украйна
Реклама / Ads