Реклама / Ads
16| 13804 |02.06.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Румен Гечев пред Фрог: Ще искам Горанов и Менда Стоянова да бъдат изслушани в бюджетната комисия

.
Румен Гечев
Ще искам финансовият министър Владислав Горанов и Менда Стоянова да бъдат изслушани в бюджетната комисия. Това каза пред Фрог нюз депутатът от БСП Румен Гечев по повод скандалните разкрития на Васил Божков. Ето какво още обясни той:
 

Г-н Гечев, хазартния бос Васил Божков коментира как е променян закона за хазарта от ГЕРБ. Сочи като главно действащо лице в договорките с него и шефа на бюджетната комисия Менда Стоянова. Вие като член на тази комисия смятате ли да предприемете нещо?

Правило ми е впечатление, че ГЕРБ си променят законите както си искат, но поръчах на бюджетната комисия за утре да ми направят копие от протоколите по разискванията в тогавашната бюджетна комисия /бел. ред. от 2014 г/. Така ще видя кой какво е казал. Поисках за утре да ми дадат информация кой как е гласувал в пленарна зала по партии и индивидуално.

 

А ще попитате ли Менда Стоянова за скандалните разкрития?

 Разбира се. Ние имаме заседание в четвъртък. След като ми осигурят протоколите да видя кое как е, ще искам извънредна точка за изслушване на Менда Стоянова.  Ще искам да се извика и министъра на финансите. Аз съм отправял въпроси в парламента, но нищо не пречи да искаме среща с тях, както и с новата Комисия по хазарта.

 

Нали не очаквате, че  членовете на новата Комисия ще  кажат друго, освен че са „нови и чисти“.

Това просто ще се използва като повод за разискване на темата.

 

Възможно ли е да се стигне до създаване на анкетна Комисия, като тази за КТБ, например?

 Може, но какво ще стане, след като цялата работа се върти от ДПС. Какво да направят там? Те няма да изберат  човек за председател, който да върви към разкриване на истината. Те ще заметат всичко. Да се прави подобно нещо е безсмислено, за съжаление.

 

 

Въпроси на Катя Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 8798 |14.05.2020 Ченалова към полицаите пред НС: Колко пъти тези, които пазите сега, са решили Ваши проблеми? . 6| 6861 |04.05.2020 Лекарският съюз: Парите на медиците на първа линия се разпределяха по обиден начин . 2| 9553 |28.04.2020 Адв. Грета Ганева: Пилеят се общи пари, предпоставя се бедност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads