Реклама / Ads
10| 7869 |30.10.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Само във Фрог: Хора на Петър Москов ”точат зъби” за здравен министър

.
Петър Москов
Хора на бившия здравен министър Петър Москов ”точат зъби” за овакантения пост на мястото на проф. Николай Петров. Това съобщиха за Фрог нюз медици.
 

По думите им големите апетити били към проекта за Спешната помощ, който надхвърля 100 млн. лв. Твърди се, че влиянието на Москов продължава да е значително. Според източниците ни Николай Петров се опитал да го намали с кадрови рокади. Срещу Петър Москов бяха повдигнати три обвинения заради мегаскандала с турските ваксини „Еувакс” и „Пентаксим”. Любопитното е, че прокуратурата дълго време вече  не внася обвинителния акт в съда, нито пък прекратява разследването, което буди подозрение, че се правят опити за външна намеса.

 

Иначе, извън кръга от приближени до Москов,  в средите на медиците се спрягат основно две имена за бъдещ министър-това на зам.-министър Мирослав Ненков и това на шефа на Александровска болница Константин Ангелов. Твърди се, че към втория имало резерви заради дълговете, които натрупала Александровска болница по време на неговото управление. Проблем е, че през последните години много светила в медицината напуснаха болницата заради „лоша атмосфера”. Приближени на Бойко Борисов признаха пред екипа ни, че освен Ненков и Ангелов, той  искал да чуе и други предложения за поста от коалиционните си партньори.

 

След оставката на Петров, започнаха коментари, че на това място хич не му върви. Причината е, че за трите управления на Борисов, през него минаха шест човека. По време на кабинета "Борисов 1“ в креслото на здравен министър седнаха д-р Божидар Нанев, проф. Ана-Мария Борисова, д-р Стефан Константинов и Десислава Атанасова. Нанев подаде оставка заради повдигнати му две обвинения от прокуратурата за неизгодни договори с лекарства. Проф. Ана-Мария Борисова се задържа на поста около шест месеца, след което подаде оставка заради оповестяване на здравна концепция.  Комичното беше, че при представянето й, премиерът  обясни, че я е срещнал "на разклон преди Велико Търново. По думите му тя го впечатлила с тежкия си характер.

 

Третият здравен министър бе д-р Стефан Константинов. Той хвърли оставка, защото не намираше подкрепа за осъществяването на реформите в сектора. Мястото му тогава бе заето от Десислава Атанасов. Здравен министър по времето на „ Борисов 2” бе Петър Москов. Двамата не пропускаха открито да демонстрират топлите си отношения. Занимаваха  народа с басовете си за футболни срещи и послед обяснаваха кой от кого е загубил. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6820 |30.10.2017 Любен Петров за Фрог: СДС става партия на приятели и роднини . 1| 4882 |25.10.2017 Румен Гълъбинов за Фрог: Бюджет 2018 г. ни отдалечава от Еврозоната . 13| 12777 |26.10.2017 Само във Фрог: Каракачанов сложи удобен директор за избор на бронирани машини за 1,2 млрд.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads