Реклама / Ads
5| 13975 |06.03.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Само във Фрог: Цветлин Йовчев командва МВР с трима приближени

.
Цветлин Йовчев
Бившият шеф на МВР Цветлин Йовчев от т. нар. Библиотекарски кръг, е взел на ръчно управление МВР, като е опаковал сегашния министър Пламен Узунова с трима свои приближени. Именно те движат всичките му дела и дават съвети кое как да става. Твърди се, че един от хората, препоръчал Узунов на президента Румен Радев за най-високия пост в МВР е именно Йовчев.
 

Не е тайна, че Цветлин Йовчев е част от кръга КОЙ. Докато управляваше вътрешното ведомство, бяха източени секретни данни от масивите на МВР, а скандалът доби популярност като аферата „Червеи”. И до днес никой не е наясно къде се намира тази информация.

Както Фрог първи писа един от най-верните хора на Йовчев е Николай Крушков. В момента е началник кабинет на Узунов. По времето на Йовчев пък оглавявал дирекция „КИАД” в МВР. Именно в нея по принцип се обобщава цялата информация на институцията. Служители с дълъг опит си спомнят, че Крушков бил вкаран в службите, първо в ГДБОП, с активното съдействие на сегашния шеф на НСО Ангел Антонов. По-късно той се засича с Цветлин Йовчев в ДАНС, откъдето стартира близостта им. Ченгета твърдят, че именно Крушков подсказал на Пламен Узунов да проведе за акция „Листовка”, докарала на редовите полицаи много главоболия.

 

Другото доверено лице на Цветлин Йовчев в МВР е бившият шеф на „Инспектората” Емил Стойнев. Сега той влезе в сградата на ул. „Шести септември” в качеството му на съветник на Пламен Узунов. Не е тайна, че през годините въпросната дирекция „Инспекторат” се утвърди като бухалка в ръцете на министъра и политическия му кабинет. Всеки неудобен полицай рано или късно става „клиент” на въпросното звено с цел саморазправа. Стойнев минава за един от най-отявлените противници на ГЕРБ, тъй като беше пенсиониран от МВР именно по време на кабинета „Борисов” 1. Но само за кратко, Цветлин Йовчев светкавично го реабилитира, връщайки го на бял кон в министерството.

Сегашният зам.-министър на МВР и дясна ръка на Пламен Узунов, също е човек на Цветлин Йовчев. Става дума за Маринела Белева. Всички си спомнят как той си я взе във вътрешното министерство, издърпвайки я от финансовата служба на ДАНС. Произведена е за един ден в чин комисар, за да може юридически да оглави финансите на вътрешното ведомство. Ден преди Йовчев да напусне институцията, той премести Белева на тих пристан в ДАТО.

 

Любопитното е, че първият, попаднал на мушката на министър Пламен Узунов, вече известен като „Листовката” и „Мрън, мрън”, бе директорът на „Инспектората” Николай Гешев. Според запознати с политическите интриги във ведомството, близката цел на задкулисните договорки е Гешев да бъде уличен, че е упражнил натиск върху служители по повод проверката „Лясковец”. По-далечната задача, обаче е свързана с това бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров да бъде оневинен за трагедията, при която загина командоса Емил Шарков, за да може в удобен момент Лазаров да стане зам.-председател на ДАНС, а по-късно и да я оглави.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6875 |03.03.2017 Проф. Христова за Фрог: Моделът на обръснатите момчета отключва агресия у децата . 3| 5466 |02.03.2017 Само във Фрог: Техника за милиони се губи в болница „Св. Анна” . 1| 5666 |02.03.2017 В. Чернева за Фрог: На 11 март ЕС решава дали прекъсва преговорите с Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads