Реклама / Ads
20| 5902 |08.10.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Собственикът на "Миджур": Взривът в завода е саботаж отвън!

.
Собственикът на взривения завод "Миджур" в Горни Лом Валери Митков Източник: НТВ
Не е възможно да бъде допусната такава фатална човешка грешка, така че да се взриви целият цех. В момента на инцидента не само в завода, но и в цяла България не е имало 800 хил. противопехотни мини. Дори и да е човешка грешка, не е възможно тя да инициира по този начин всичкото взривно вещество, което е имало в цеха.
 
Това каза собственикът на взривения завод "Миджур" в Горни Лом Валери Митков пред Нова телевизия. Той заяви в прав текст, че според него става въпрос за саботаж.

Взривяването на една мина би предизвикало гибелта на един или двама човека. За мен има външна намеса и са взривени няколко мини чрез външни детонатори. Взривяването на една мина не би могла да доведе до взривяването на целия цех, каза Митков. Самият факт, че това се случва, когато цялото ръководство е било там, буди въпроси, както и това, че се случи точно преди изборите, коментира Митков.

"Моето лично убеждение е, че това е саботаж. Не мога да си представя кой болен мозък може да направи това нещо. Не е задължително да бъде инициирано от някого от цеха, може да е инициирано от София, от Белград, от Ню Йорк. Аз знам как се прави това, но не само аз знам", заяви собственикът на цеха за мини.

На въпрос, защо това се е случило в неговото предприятие той призна, че не може да отговори. "Нима смятате, че ако съм подозирал, че може да се случи нещо такова, ще изпратя там детето си, ще изпратя там двама от близките си приятели, с които се познаваме повече от 20 години? Бъдете сигурни, че никога", категоричен е той.

Митков сподели, че не може да си обясни всички тези спекулации, както и приказките за ниски заплати и лошите условия на труд. - "Всичко това е неистина. Когато ми предадоха, че работниците са получавали 250 лв., помолих за информация каква е реалната работна заплата – варира от 600 до 700 лв. на месец". Относно спекулациите, че няма изходи, собственикът на цеха отговори, че има втори изход, има и трети дори. "Изходите от този цех са 3, като 2 винаги са били свободни за излизане", потвърди отново Митков.

"Чух по радиото за взрива. Знаех, че сина ми е там. Не съм гневен, убит съм. Не пожелавам на никого такова нещо. Родители да изпращат децата си от този свят - няма по-жестока трагедия. Има неща, които не могат с думи да се опишат – нито той, нито останалите хора трябваше да си отидат от този свят по този начин", разстроен сподели собственикът на взривилия се цех в Горни Лом.

"Близък с Георги Първанов, колкото сте и вие", отвърна на въпроса на Диана Найденова за връзките си с бившия президент.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5518 |07.10.2014 А. Христова пред Фрог: Безсилието на избирателите води до агресия в семейството . 5| 4846 |07.10.2014 В Кандахар миротворците гласуваха за "Нова алтернатива" и Н. Цонев . 19| 6154 |07.10.2014 Кметът на Кюстендил бесен за избора на Бат Сали . 50| 12720 |07.10.2014 Посланик Л. Шопов: Местан-агент Павел, кове законите на България, а аз съм лустриран

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads