Реклама / Ads
7| 12431 |16.07.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Соня Колтуклиева: Осъдих Михнева за лъжите й за КТБ, дарявам парите на децата с увреждания

.
Софийски градски съд намери за виновна и осъди Маргарита Димитрова (Михнева) за клеветнически твърдения по мой адрес, изречени в предаването „Още от деня с Димитър Цонев” по БНТ на 12.11.2014 г. Това написа във Фейсбук журналистката Соня Колтуклиева.
 

Михнева твърдеше: „Цветан Василев е плащал тези пари на Соня Колтуклиева, за да може тя да го прикрива медийно“, „Ами, аз ги изчислих, това са близо половин милион лева“, „На банката, които тя е давала с цел Соня Колтуклиева фактически да лъже за фактическото състояние на банката.“


Съдът не е открил никакви доказателства, потвърждаващи думите на Маргарита Михнева. Затова я осъжда да изплати пълния размер на исканото от Соня Колтуклиева обезщетение от 2 000 лева плюс разноските по делото - 580 лева и лихвите от 22.06.2016 г. до окончателното изплащане на дължимата сума.
Решението на СГС е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Моето решение е да даря парите от обезщетението на майките на деца с увреждания.

Бих искала да добавя няколко важни неща:
- Тези клеветнически твърдения бяха предхождани от публично изявление на главния прокурор Сотир Цацаров, че журналистите, които най-много критикуват прокуратурата, са взимали пари от КТБ.

 

  • Тези клеветнически твърдения - както е било предварително замислено!- предизвикаха светкавична реакция на НАП, започнаха данъчни проверки на мен и съпруга ми и финансови ревизии на фирмите ни; като през декември 2015 г., още преди излизането на ревизионния акт, бяха блокирани всичките ми банкови сметки....

Апропо, на рождения й ден през 2014 г., шефката на ТД на НАП-София, Илиана Христова, била помолена от финансовия министър Владислав Горанов да ми предаде: “Колтуклиева, сега ще видиш какво ще ти се случи!” Е, случи ми се. Но не изтрих от моя сайт Bulgaria News публикациите си, че Владислав Горанов не бива да става финансов министър в кабинета “Борисов 2”, защото е несъстоятелен за този пост и защото е под абсолютния контрол на Делян Пеевски.

 

Тези клеветнически твърдения предизвикаха порой от обиди, ругатни, обвинения и лъжи в медиите, контролирани от депутата от ДПС Делян Пеевски и в множество анонимни сайтове.

 

Димитър Цонев (лека му пръст) ми отказа законното право на отговор по БНТ. Единственият журналист от националните медии, който ме покани да дам моя коментар на твърденията на Маргарита Михнева, беше Люба Кулезич, по Нова телевизия на 16.11.2014 г..

 

  • Тези клеветнически твърдения доведоха до привикването ми на разпити от два екипа на Националното следствие.
  • Всички документи по мега-делото КТБ показаха, че нямам нищо общо с КТБ: нито съм имала депозити там, нито съм взимала кредити, нито съм получавала пари от банката. СГС потвърди това с решението си от 5.7.2018 г..

Благодаря на адвокат Екатерина Димитрова и на адвокат Николай Хаджигенов за професионалната им компетентност и безстрашие. Преди тях неколцина известни адвокати отказаха да ме защитават от страх; тъй като съм очевидна мишена на Сотир Цацаров и Делян Пеевски - могат да си навлекат неприятности, заради мен.

 

Знам много добре, че като известна публична личност, аз съм и ще бъда неизбежно подлагана на обществени оценки, на критики, ще съм обстрелвана с обиди...Да, винаги съм била готова да понеса това.

 

Но бруталните репресии на властимащите и подчинените им институции срещу мен от есента на 2014 година, та до ден-днешен, минават всякакви граници и са показателни за едно - в България няколко души, които ту се прегръщат, ту се наритват, са в сговор срещу всеки и всички, противопоставящи се публично на диктаторските им маниери. И без никакви притеснения използват държавните институции и държавен ресурс за саморазправа с опонентите си. Това е любимият прийом на страхливците!

Обаче, и най-дългият мандат свършва! И най-хищните политически бизнес-партньорства се взривяват от прекомерната им алчност. Всекидневно нараства критичната маса от пострадали, недоволни и от прозрелите истината.
Тогава настъпва часът на разплатата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 10822 |04.07.2018 Соня Момчилова: Освен кич българинът няма какво да усети от председателството . 14| 18609 |06.06.2018 Соня Колтуклиева: Каква любов, а?! А всичките са марионетки на Пеевски . 13| 16224 |25.05.2018 Соня Колтуклиева: Прокурорът на САЩ бил помолен „Магнитски“ да бъде оповестен есента . 29| 16368 |21.05.2018 Соня Момчилова: Слави е обречен на успех, ако влезе в политиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads