Реклама / Ads
15| 12480 |06.11.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Спасителят в НОЩ-та - върви нагла операция за измъкване от отговорност на Властта

.
Усещам как само след дни отново ще изгрее образът на Спасителя в НОЩ-та. И той ще е с генералска звезда на пагона отново. И както преди десетина месеца ще е суров, но справедлив. Защото ни беше казал: „Яко ще се мре“, но ние не му повярвахме и живяхме още едно лято.
 

А Мангъров – о, той трябва да бъде сатанизиран. И затова днес най-тиражният НОЩ-ен вестник го нарече „маниак“, „касапин“ и „пумпал“. Мангъров трябва да бъде разпнат на Ковид кръста като един от разбойниците, неповярвали в НОЩ-ния спасител.

 

Дами и господа, върви невиждана по наглостта си операция за измъкване от отговорност на Властта и пускане на димни завеси от всякакъв вид.

Нали знаете, че октоподът, когато го притиснат и почувства опасност за себе си, пуска мастилена течност във водата и се надява да изчезне в тази мъгла.

 

Така е и сега с коронавируса. Тези, които се провалиха, искат да провалят усилията ни да бъдем достойни и честни хора, които гледат с очите си, мислят с главите си и назовават нещата с истинските им имена.

 

И затова ще кажа – тези години са изгубени години за образованието, за икономиката, за културата, за психиката ни и най-вече за морала. Мастилената течност на октопода разми всички граници.

 

И искам да кажа още:

 

Тези години ни връщат назад като общество и като демокрация.

 

Тези години ни правят плахи, беззащитни и зависими – правят ни пластилин. Не глина и дух, а пластилин. Това ставаме.

 

Тези години са години на лъжи, на безмерно забогатяване и на пълно отсъствие на световни лидери. В мастилената мъгла обаче палячовците не личат толкова.
Тези години са години на Великите Географски Неоткрития. Каквото е било открито, сега го закриваме. И като закрием всичко, а това вече го правим, тогава ще дойде

 

Спасителят в НОЩ-та и ще накаже и Мангъров, и опозицията, и Отровното трио, и протестиращите, ще накаже неверниците в Бог Ковид.

 

И ще грее звездата му от пагона и екрана, и над България ще се възцари вечна карантина и тишина.

 

И в света ще е същото.

 

Николай Милчев




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 28434 |07.12.2018 Албена Белянова пред Фрог: Шефът на АДФИ ме насилваше! Каза, че сексът върви със заеманата от мен позиция . 3| 6847 |10.09.2018 Арман Бабикян: Казвайте къде върви заговорът и подривният комплот, че да се включим и ние? . 3| 6757 |28.05.2018 ”Върви, народе...” 800 училища са закрити за 15 години . 1| 8801 |11.11.2016 Писателят Йото Пацов: Не преставаме да вървим към бездната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads