Реклама / Ads
1| 5630 |10.10.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Стига заблуди. Ще паднем от Швеция, защото сме слаби

.
Петър Хубчев бил видял плам в очите на българските футболисти. Той видял „плам”... Очевидно блясъкът е бил от нещо друго, защото Франция ни отнесе, както очакваха всички. Той говореше друго.
 
Имаме слаб отбор, посредствени играчи и най-важното – играят без „плам”. Не умеят да се настройват/навиват, а през последните двайсетина години единственият стимул за тях са парите. И изявите в барове и кревата. За вратаря Ники Михайлов четем предимно креватни и скандални истории с катастрофи и бягство от мястото на инцидента, отколкото в каква спортна форма е. Това не само е тъпо – противно е. Ако не се отнася за всички, поне за повечето от тях. И не че сме ги следили, поведението и лицата им го излъчват.

Хубчев казал, че шведите били притеснени, защото не знаели с какво ще ги изненадаме. Или Хубчев не си дава сметка какво говори или шведите са си загубили акъла. Вие познайте кое от двете. Излиза, че скандинавците нямат щаб, не могат да правят анализи и да чертаят тактика и стратегия за своя отбор. Били са ни, когато имахме най-силния национален отбор в историята. Биха ни за трето място на световното САЩ-84, защото нашите момчета тогава бяха прегорели след подарения мач на италианците. Това е. Затова ни биха. Но се бяха и нахъсали, пустите му шведи.

След това им станахме клиенти, както казват самите футболисти.

 

Но не и това е причина да съм песимист спрямо „лъвовете”. Първо, отдавна не играят като лъвове и това определение звучи комично. Възгласът „Българи – юнаци” също не върши работа. На запалянковците им се иска, надяват се нещо да се случи, но всеки път получават посредствено зрелище. Няма хъс, няма огън и жупел, няма воля и кураж в действията на нашите. Има посредствени опити и нула мотивация.

 

На „Френдс Арена” в Стокхолм нашите могат единствено да покажат, че не се предават без бой. Това е важно. Феновете виждат и оценяват усилията, когато са налице. Когато само се говорят празни приказки и се публикуват смешни неща из медиите, след мача нещата изглеждат тъжни и противни. Французите имали „комплекси от нас”, шведите се „притеснявали”... Айде стига с простотиите. Хубчев, който въобще не е доказан треньор и специалист, може да говори единствено за мотивация да дадем отпор.

 

Някакъв отпор, за да не изглеждаме жалки и смешни, както често се случва напоследък. И ако статистиката има някакво значение, да не забравяме, че именно шведите са ни вкарали 17 гола за 6 мача... Не били познавали нашия отбор...

 

Естествено – откъде да го познават? От последните европейски и световни първенства? Няма как, защото не сме били там. А не сме били, защото не сме спечелили квалификациите. А не сме ги спечелили, защото сме били слаби.

 

Не приемам тезата, че винаги и на всяка цена трябва да подкрепяме нашите момчета.

 

Първо момчетата трябва да заслужат тази подкрепа. Да я заслужат с игра, сърце и воля. Без сърце не става. А и само феновете да са длъжни нещо – също е тъпо.

 

Ако не паднем с 1:4 като срещу Франция, ще е добре. Ще гледам, но няма да се ядосвам, защото този отбор и това не е заслужил. Нищо не е заслужил до момента.

 

Трябва първо да се пребори за сърцата на запалянковците в България, после ще се случат и добрите мачове. В момента това няма как да стане. Дори да бием Швеция насред Стокхолм това няма да е логично, а супер изненада, случайност. Нека проумеем и приемем истината. Иначе Боби Михайлов е в прекрасно настроение. И що да не е – всичко му е наред. Е, нямаме победи, но пък пиячка и купони очевидно се намират. За някои това е по-важно.

 

Марин Колев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 6940 |24.12.2015 Учител: Рождество е! Стига с тоя Доган и ДПС! Засрамете се! . 4| 5149 |07.11.2015 Вселенският патриарх Вартоломей пристига днес на 4-дневно посещение . 13| 4711 |31.05.2015 Иванов: Не стига време, да добутам реформата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads