Реклама / Ads
8| 11029 |18.07.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Светила на науката скочиха на Борисов заради пенсията на Ренета Инджова

.
Бившият премиер на България Ренета Инджова
Десетки светила в българската науката-професори, доценти, както и видни общественици скочиха на премиера Бойко Борисов за това, че повече от една година не отговаря на искането им да се отпусне пенсия на бившия министър-председател Ренета Инджова за заслуги . В писмо до медиите се казва:
 

Инициативният комитет за отпускане на пенсия на г-жа Ренета Инджова внесе на 17 юни 2015 г. под № 18-00-213 в Министерския съвет Предложение с изискващите от администрацията документи, придружено със списък от над 230 души, между които академици, професори, научни работници, преподаватели във ВУЗ-овете, журналисти и още много граждани на страната.

За съжаление до този момент все още нямаме отговор на подаденото Предложение, което ни кара да мислим, че е пренебрегнат гласът на част от хората, които искат да бъдат уважавани и зачитани като граждани на Република България.

 

Ние смятаме, че въпросът за отпускането на пенсия на бившия министър-председател е въпрос на уважение не само към самата нея, но и към всички българи. Неоспорим е фактът, че тя бе една от най-добрите министър-председатели в началото на прехода, поради което положихме подписите си в нейна подкрепа. Незнайно и до днес по какви причини МС не взема предвид нашето Предложение, но ние инициаторите определено смятаме, че мълчанието е знак на неуважение към самите нас и неуважение на иституцията Министерски съвет към самата себе си.

Затова, умоляваме министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов да потърси отговорност на онези лица от администрацията на МС, които или не са предвижили Предложението ни, или незнайно по какви причини забавиха с цяла една година внасянето в МС на тази наша инициатива и да им бъде потърсена административна отговорност.

 

Това мълчание на най-висшата административна институция в България, в продължение на повече от година надминава всички норми на законност в страната, противоречащи с изисквнията на ЕС за зачитане на гражданските права на всеки член от европейската общност, още повече, че става дума за неслучайни хора подписали се за една благородна инициатива – зачитане качествата и заслугите на г-жа Ренета Инджова като бивш министър-председател на страната ни. От инциативния комитет припомнят, че предложението е подписано от акад. Георги Марков, акад. Светлин Русев,  акад. Борислав Йотов,  акад. Стефан Воденичаров, акад. Атанас Атанасов, проф. Мария Славова, проф. Димитър Луджев, проф. Боряна Христова, ст.н.ст. Агоб Гарабедян, проф. Росица Бъчварова, доц. Виолета Кондакова, проф. Добрин Денев, д-р Кирил Киров, арх. Георги Стоилов – бивш кмет на столицата и още много други. Всички те очакват решението на Министерския съвет за отпускане на пенсия на г-жа Ренета Инджова за заслуги към народа и държавата, завършва обръщението.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5783 |15.07.2016 Стойнев: Борисов се страхува от Корнелия Нинова . 13| 5528 |08.06.2016 А. Райчев: Георгиева или Борисов са кандидатите за президент на ГЕРБ . 9| 7059 |12.05.2016 Ев. Славкова за Фрог: Провокация е хипотезата, че Борисов и Плевнелиев ще си сменят постовете

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads